اندازه گیری و تحلیل کارایی شعب بانک صادرات استان همدان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی تحلیل پوششی داده ها و علوم تصمیم گیری
  • کد COI اختصاصی: DEA16_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 17
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس نصیری زاده

دبیر ، آموزش و پرورش شهرستان ملایر ، ملایر، ایران

فریدون سلیمی

عضو هیات علمی گروه مدیریت، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی ، ملایر، ایران

مهان سلیمی

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت بیمه اکو ، دانشگاه عالمه طباطبائی، دانشکده بیمه اکو، تهران ، ایران

چکیده

کارآیی از مهمترین شاخصهای ارزیابی عملکرد بهینه واحدهای اقتصادی و خدماتی است. بنگاهی کارآست که از ترکیب داده های معین، بیشترین خروجی یا ستاده را بدست آورد. تالش برای افزایش کارایی جدیترین مبارزه ای است که مدیریت در آستانه قرن بیست و یکم با آن روبروست. اندازه گیری و ارزیابی منظم کارآیی و بهره وری باعث استفاده بهینه از امکانات موجود و جلوگیری از افزایش نامتعادل هزینه ها و موجب ارتقاء کیفیت و کمیت کالاها و خدمات تولیدی خواهد شد. لذا هدف اصلی این تحقیق اندازه گیری و تحلیل کارایی شعب بانک صادرات استان همدان(کارایی کل، کارایی فنی، کارایی مدیریتی و کارایی مقیاس) می باشد. همچنین تعیین واحدهای کارا و ناکارای شعب بانک صادرات استان همدان از دیگر اهداف تحقیق می باشد در این پژوهش اندازه گیری کارایی و بهره وری به روش DEA و مدلهای اصلی این روش که مدلهای CCR و BCC می باشند مورد بررسی قرار گرفت. تمامی عملیات فوق توسط نرم افزار تخصصی روش DEA یعنی DEAP version ۲.۱ انجامشده است. نتایج تحقیق حاکی از این است که در حالت بازدهی ثابت به مقیاس، از بین کل شعب بانک صادرات استان همدان، کارایی تنها ۴ شعبه (۰۷، ۱۳، ۲۸ و ۳۳) برابر۱ برآورد شده و بعنوان شعب کاملا کارا شناخته شده اند و در حالت بازدهی متغیر به مقیاس با توجه به جدول فوق، به جز شعب شماره ۷ و ۱۳ و ۲۸ و ۳۳ که با میانگین کارایی۱۰۰ درصد جزء شعب کاملا کارا طبقه بندی می شوند، بقیه شعب در گروه شعب ناکارا طبقه بندی می شوند. در مورد کل شعب بانک میانگین کارایی مقیاس ۶۳۶/۰ و کارایی مدیریتی۸۰۳/۰ و کارایی فنی ۵۱۶/۰ می باشد. این بدان معناست که مجموعه شعب با۳۷ درصد ناکارایی مقیاس، میزان۲۰ درصد ناکارایی مدیریت و میزان۴۹ درصد ناکارایی فنی مواجه اند.

کلیدواژه ها

کارایی, بانک صادرات, استان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.