تاثیر قصه گویی حرکتی (ترکیب ادبیات کودک و فعالیت بدنی) بر رشد مهارت های زبانی و حرکتی دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش، روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات دینی، فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MAECONFM01_792
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا محمدی دشتکی

کاردانی دبیری علوم تجربی، آموزگار، بن، چهارمحال و بختیاری.

خدیجه الهایی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، آموزگار، اهواز، خوزستان.

زینب خورشیدی مطلق

کارشناسی روانشناسی عمومی، معاون اجرایی، خانمیرزا، چهار محال و بختیاری.

زهرا بهمنی نسب

کارشناسی مطالعات خانواده، آموزگار، قرچک، تهران.

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی تاثیر قصه گویی حرکتی، که ترکیبی از ادبیات کودک و فعالیت بدنی است، بر رشد مهارت های زبانی و حرکتی دانش آموزان ابتدایی می پردازد. با توجه به اهمیت مهارت های زبانی و حرکتی در مراحل ابتدایی آموزش، این پژوهش سعی دارد نشان دهد که ادغام قصه گویی با حرکات بدنی چگونه می تواند به بهبود این مهارت ها کمک کند. در این مطالعه، گروهی از دانش آموزان مقطع ابتدایی به دو دسته تقسیم شدند: گروه آزمایش که در برنامه ای شامل قصه گویی حرکتی شرکت کردند و گروه کنترل که به شیوه متداول آموزش دیدند. در این پژوهش، با استفاده از ابزارهای اندازه گیری مناسب، شامل آزمون های زبانی و حرکتی، عملکرد هر دو گروه قبل و بعد از اجرای برنامه مقایسه شد. نتایج نشان داد که گروه آزمایش به طور معناداری در بهبود مهارت های زبانی (مانند واژگان، جمله سازی و درک مطلب) و مهارت های حرکتی (از قبیل تعادل، هماهنگی و خلاقیت حرکتی) پیشرفت بیشتری نسبت به گروه کنترل داشته است. به علاوه، داده ها نشان می دهند که قصه گویی حرکتی نه تنها به رشد مهارت های زبانی و حرکتی کمک کرده، بلکه موجب افزایش انگیزه و علاقه مندی دانش آموزان به یادگیری نیز شده است. این یافته ها می تواند به معلمان و برنامه ریزان آموزشی کمک کند تا روش های نوین آموزشی و بازی محور را برای ارتقاء کیفیت یادگیری به کار گیرند. در نهایت، این مقاله به اهمیت ادغام عناصر مختلف آموزشی و ترویج رویکردهای چندحسی در فرایند یاددهی-یادگیری پرداخته و به ارائه پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده در این زمینه خواهد پرداخت.

کلیدواژه ها

قصه گویی حرکتی، ادبیات کودک، مهارت های زبانی، مهارت های حرکتی، آموزش ابتدایی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.