بررسی تاثیر هوش مصنوعی در بهینه سازی فرایند تولید محتوای درسی توسط معلمان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی آموزش و پرورش با رویکرد مدارس هوشمند، معلمان خلاق و دانش آموزان متفکر در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MAECONEF01_2391
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 37
نویسندگان
هنرآموز آموزش و پرورش- کارشناسی حسابداری
مربی امور تربیتی آموزش و پرورش- کارشناسی مهندسی کشاورزی
دبیر آموزش و پرورش - کارشناسی فلسفه و حکمت اسلامی
دبیر آموزش و پرورش - کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی
چکیده
با پیشرفت روزافزون فناوری های نوین، هوش مصنوعی به عنوان ابزاری توانمند در عرصه آموزش و پرورش، جایگاهی ویژه یافته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر به کارگیری هوش مصنوعی در بهینه سازی فرآیند تولید محتوای درسی توسط معلمان انجام شده است. مسئله اصلی تحقیق، بررسی این موضوع است که چگونه استفاده از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند بر کیفیت، سرعت و اثربخشی تولید محتوای آموزشی تاثیر بگذارد. روش پژوهش از نوع توصیفی–پیمایشی بوده و جامعه آماری شامل ۱۵۰ نفر از معلمان دوره متوسطه می باشد که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. داده ها از طریق پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و تولید محتوای درسی موجب افزایش بهره وری معلمان، کاهش زمان صرف شده برای تولید محتوا و ارتقای سطح خلاقیت در ارائه مطالب آموزشی می شود. همچنین نتایج نشان داد که اکثر معلمان نگرش مثبتی نسبت به استفاده از فناوری های هوشمند در فرایند آموزش دارند، هرچند برخی چالش هایی نظیر کمبود مهارت های فنی یا زیرساخت های لازم نیز گزارش شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، می توان نتیجه گرفت که هوش مصنوعی می تواند به عنوان ابزاری مکمل در کنار توانمندی های حرفه ای معلمان، نقش موثری در بهینه سازی فرآیند تولید محتوا ایفا کند.کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، تولید محتوای درسی، معلمان، بهینه سازی آموزشی، فناوری در آموزشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.