راهکارهای نظام آموزش و پرورش در نهادینه سازی و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی فرهنگ ایثار و شهادت
  • کد COI اختصاصی: OSOOL01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1067
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید پورطهماسبی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان بیله سوار

آذر تاجور

گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله سوار

سیاوش پورطهماسبی

گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیله سوار

چکیده

ایثار و شهادت به عنوان والاترین ارزشهای انسانی در دین مبین اسلام مد نظر بوده و همواره بر آن تأکید شده است.این مفاهیم ژرف در طول تاریخ همواره سرنوشت بشر را تعیین کرده و او را از نابودی معنوی نجات داده است.برای حفظو انتقال ارزشهای دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت به نسل آینده، میبایست این فرهنگ با جدیت تمام در سیاستها و برنامهریزیهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور لحاظ و ثبت گردد. چنانچه جامعهای خواهان برخورداری از نسلیبا عزت و آمادهی ایثار و شهادت است باید به طور بنیادی به فرهنگسازی و زمینه سازی مناسب در آموزش و پرورشدر این زمینه پرداخته و عوامل تأثیرگذار در این عرصه را شناسایی کرده و با تمام ظرفیت و توان برای هر کدام از آنهابرنامهریزی نماید.شیوه های پرورش و ترویج فرهنگ شهادت در نظام تعلیم و تربیت کشور شناسایی عناصر بنیادینمفهوم شهادت می باشد و دلالت بر آن دارد که شکوفایی و پرورش این عناصر، مقدمه رشد و گسترش فرهنگ شهادت است. به عبارت دیگر، رشد و پرورش فرهنگ شهادت، امری پسینی و وابسته به پرورش عناصر نامبرده می باشد.از این رو با توجه به این استنتاج، نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور بایستی شکوفایی و پرورش این عناصر بنیادین را سر لوحهاهداف و برنامه های خود قرار دهد. در این صورت، به نظر می آید که دیگر نیازی به تلاشی مستقل برای رشد و گسترشفرهنگ شهادت نباشد. آموزش و پرورش ایران می تواند با بازنگری در اهداف آموزش و پرورش کشور و مرور اهدافمکتوب نظام آموزش و پرورش ایران به بازسازی مفهوم شهادت و ایثارگری پرداخته و به ارائه تصویری مناسب از ایثار و شهادت بپردازد. از این رو آموزش و پرورش با ایجاد حس مشترک بین دانش آموزان نسبت به دین و وطن و ارزشهای متعالی مذهبی موجبات نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت درجامعه می شود

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، ایثار، شهادت، چالش، راهکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.