تهویه طبیعی و شرایط ایجاد آسایش به وسیله گردش طبیعی هوا در بنا

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,298

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ETEC02_235

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

چکیده مقاله:

تهویه طبیعی و گردش هوا در بنایکیاز موثرترین راه ها برای تحقق پایداری و توجه به محیط زیست می باشد. تهویه طبیعی به معنای استفاده از هوای تازه بدون استفاده از دستگاههای مکانیکی پیچیده و تأمین شرایط آسایش انسان می باشد. سؤال مطرح شده این بود که آیا با تهویه ی طبیعی می توان شرایط اسایش در بنا را در اقلیم گرم وخشک (شهر اصفهان ) ایجاد کرد؟ در گذشته برای تهویه طبیعی از چه راه حلی استفاده می کردند؟ با تحقیق به صورت کتابخانه ای و میدانی (بررسی عوامل در بنای مورد مطالعه)، به نقش عامل گردش هوا (اختلاف فشار هوا) و عوامل ایجاد کننده ی آن (جریان هوا و تغییر درجه ی حرارت) پرداخته شد و با توجه به عناصر موجود عناصر موجود در معماری ایرانی پیشنهاداتی در خصوص طراحی جزئیات اجرایی در ساخت بنا براساس مزایای تهویه ی طبیعی ارائه گردید که باعث کاهش هزینه ها و کاهش استفاده از مواد شیمیایی و دستگاههای پرهزینه و افزایش کیفیت هوا میباشد.

کلیدواژه ها:

معماری همساز با اقلیم ، تهویه طبییعی ، اقلیم گرم و خشک ، شرایط آسایش حرارتی انسان

نویسندگان

ثریا بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه معماری، اصفهان

بهاره مختاری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری(مسئول مکاتبات)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه معماری، اصفهان، ایران، عضو باشگاه پژوهشگران

مسعود ضیایی

استاد راهنما(عضو هیات علمی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، گروه معماری، اصفهان