معماری و هویت شهری با رویکرد اجتماع محلی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دهمین همایش بین المللی معماری، مرمت شهرسازی و محیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES14_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 103
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری
چکیده
محله های شهری از دیر باز به عنوان عرصه ای کالبدی و اجتماعی در شهرهای ایران مطرح بوده و بعنوان اجزای عملکردی و جغرافیایی شهرها به شمار آمده و نقش اساسی در هویت و حیات اجتماعی داشته اند. پیشینه هویت به طول تاریخ یک فرهنگ وابسته است و فرهنگ گویای تمدن یک ملت است که در معماری و عناصر کالبدی محله های شهری به مرور زمان شکل می گرفت و شهر از مجموع این محله های منسجم تشکیل می شد. با این وجود امروزه در سایه تحولات سریع کالبدی، اجتماعی، اقتصادی عصر مدرن و عدم توجه معماران و برنامه ریزان شهری به واحدهای عینی و تمرکز ایشان به تقسیم بندی های انتزاعی از شهر و محیط زندگی، محلات کمتر محلی از اعراب را در زندگی معاصر به خود اختصاص داده اند که خود پریشانی، بی خانمانی (بی مکانی)، عدم رضایتمندی سکونتی و از هم گسیختگی هویت فردی را به همراه داشته است. جنبش توسعه اجتماعات محلی از جمله رویکردهای متاخر در معماری و شهرسازی می باشد که در مقیاس محله ها و سلول های شهری عمدتا بر ابعاد اجتماعی، ظرفیت های موجود در محله ها و سرمایه های اجتماعی تاکید می نماید. در این مقاله سعی شده است با استفاده از شناسایی راهبردهای برنامه ریزی در منطقه مرکزی قم (محله عشقعلی و گذرخان) به تدوین برنامه و الگویی برای بازآفرینی، احیا و بهبود الگو و عناصر معماری در محدوده مورد مطالعه پرداخت.کلیدواژه ها
هویت, اجتماع محلی, محله, راهبرد, بازآفرینیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.