طراحی جزیره مصنوعی گردشگری با رویکرد معماری پای دار در بندر گناوه (چشم اندازی نو برای توسعه پایدار)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی معماری، مرمت شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES14_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس غلامی پور

دانشجوکارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه ازاد واحد بوشهر، ایران، بوشهر

وحید مقیمی

دکتری معماری، استادیار گروه معماری، دانشگاه ازاد واحد بوشهر، ایران، بوشهر

چکیده

در این مقاله به بررسی و طراحی یک جزیره گردشگری مصنوعی در بندر گناوه با رویکرد معماری پایدار می پردازد. هدف اصلی پژوهش، ارائه طرحی است که ضمن ارتقای زیرساخت های گردشگری منطقه، الول توسعه پایدار را رعایت کرده و کمترین تاثیر منفی بر محیط زیست داشته باشد. در این راستا، از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی استفاده شده است که شامل برداشت های میدانی برای شناسایی ویژگی های اقیمی و زیست محیطی منطقه، و تحلیل داده های به دست آمده از منابع کتابخانه ای و علمی بوده است. طراحی پیشنهادی بر مبنای بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر، استفاده از مصالح بومی و کم مصرف، و مدیریت بهینه منابع و انرژی شکل گرفته است. نتایج نشان می دهد که طراحی مبتنی بر الول معماری پایدار می تواند نه تنها آثار زیست محیطی منفی را کاهش دهد، بلکه تجربیات منحصربه فرد و ماندگار برای گردشگران فراهم کند. این پژوهش می تواند به عنوان الگویی عملی برای توسعه پروژه های گردشگری در سایر مناطق ساحلی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

جزیره گردشگری, معماری پایدار, جزیره مصنوعی, پایداری, بندرگناوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.