نقش والدین در تقویت اعتماد به نفس کودکان با اختلال بیش فعالی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی آموزش و پرورش با رویکرد مدارس هوشمند، معلمان خلاق و دانش آموزان متفکر در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MAECONEF01_2340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر رادبوی

ارشد برق الکترونیک

فاطمه لکزایی

کارشناسی آموزش ابتدایی

سحرالسادات میرهاشمی

کارشناسی بهداشت عمومی

چکیده

مقاله حاضر از نوع توصیفی و از لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای است که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمده است. هدف از نگارش این مقاله بررسی نقش والدین در تقویت اعتماد به نفس کودکان با اختلال بیش فعالی میباشد. کودکان بیش فعال معمولا به خاطر شیطنت، جست و خیز و سرو صدای بیش از اندازه ای که در خانه تولید می کنند، توسط والدین تنبیه یا توبیخ می شوند. این کودکان به دلیل شرایطی که دارند معمولا در مدرسه و در بین فامیل یا دوستان خود نیز مورد سرزنش واقع می شوند. به همین دلیل این کودکان سرخورده شده اعتماد به نفس پایینی دارند و حتی ممکن است افسرده شوند.به همین دلیل والدین باید بدانند با کودکان بیش فعال چگونه رفتار کنند، تا این کودکان زندگی نرمال داشته و در آینده پیشرفت کنند.تنبیه راه درمان کودک بیش فعال نیست، واکنش های کودک بیش فعال عمدی و ارادی نیست و والدین به جای تنبیه فرزند بیش فعال خود باید رفتارهای خوب او را مورد توجه قرار بدهند .کودکان بیش فعال معمولا به صورت تکانشی عمل می کنند و توانایی لازم برای برنامه ریزی و سازمان دهی کارهای خود را ندارند. برآورده کردن خواسته های این کودکان و کنترل و نظارت بر فعالیت های آن ها دغدغه بسیاری از والدین می باشد.والدین با ایفای مناسب نقش خود، حمایت ها و آموزش های لازم نقش کلیدی در درمان کودکان بیش فعال بازی می کنند. درمان پزشکی با تجویز دارو تنها برخی علائم را کاهش می دهد.اما برای درمان کودکان بیش فعال درمان دارویی به همراه دریافت مشاوره کودک و اتخاذ سبک تربیتی متناسب با ویژگی های کودکان بیش فعال، آن ها را برای زندگی مستقل در بزرگسالی آماده خواهد کرد.

کلیدواژه ها

والدین،تقویت اعتماد به نفس، کودکان، بیش فعالی، ADHD

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.