تحلیلی بر اکوتوریسم و توسعه سیاسی و امنیتی در شهر چابهار
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله پژوهش و برنامه ریزی شهری، دوره: 15، شماره: 59
- کد COI اختصاصی: JR_JUPM-15-59_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 31
نویسندگان
دانشجوی دکتری سیاسی، گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
دانشیار گروه جغرافیا, واحد نجف آباد ,دانشگاه آزاد اسلامی ,نجف آباد ایران
دانشیار گروه جغرافیا، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
مقدمه: امروزه صنعت توریسم به علت پتانسیل و ظرفیت فراوانی که دارد به عنوان یکی از صنایع پررونق و درامدزا برای بسیاری از کشورهای جهان به شمار می آید و یکی از بخشهای این صنعت که مورد توجه خاص گردشگران قرار گرفته، اکوتوریسم است. چابهار یکی از شهرهای ایران است که با داشتن جاذبه های اکوتوریستی، می تواند در توسعه سیاسی-امنیتی شهر چابهار، استان سیستان وبلوچستان و کشور نقش مهمی را ایفاء نماید. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، مطالعه کیفی نقش اکوتوریسم در توسعه سیاسی و امنیتی شهر چابهار می باشد.روش تحقیق: روش پژوهش حاضر از نوع روش کیفی و با رویکرد توصیفی-تحلیلی بوده و اطلاعات به دو روش کتابخانه ای و میدانی (مصاحبه) گردآوری و با استفاده از تحلیل مضمون تجزیه و تحلیل شده است. در بخش کیفی تحقیق و با استفاده از روش تحلیل تم، از نظر خبرگان امر و متخصصین در شهر چابهار استفاده شده است. یافته ها: یافته های حاصل از تحلیل داده ها و اطلاعات نشان داد که ۱۳ مقوله اصلی در ارتباط با نقش اکوتوریسم در توسعه سیاسی و امنیتی چابهار شناسایی شده است که عبارتند از پیامدهای اجتماعی و فرهنگی، پیامدهای اقتصادی، توسعه اکوتوریسم، توسعه امنیتی، توسعه سیاسی، ... . نتایج: با توجه به یافته های این پژوهش می توان چنین استنباط کرد که عوامل متعددی از منظر مشارکت کنندگان بر نقش اکوتوریسم در توسعه سیاسی و امنیتی چابهار تاثیرگذار می باشد که دولت باید در سیاستگذاری های خود به آنها توجه جدی داشته باشد.کلیدواژه ها
اکوتوریسم, توسعه سیاسی, توسعه امنیتی, شهر چابهاراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.