مطالعه تاثیر ناخالصی های جزیی بر عدم تکرارپذیری در فرآیند لایه نشانی الکتروفورتیکی ذرات اکسید قلع

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC09_188
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول مهرعلیان

پژوهشکده سرامیک، پژوهشگاه مواد و انرژی

بابک رئیسی دهکردی

پژوهشکده سرامیک، پژوهشگاه مواد و انرژی

رضا ریاحی فر

پژوهشکده سرامیک، پژوهشگاه مواد و انرژی

مازیار صهبا یغمایی

پژوهشکده سرامیک، پژوهشگاه مواد و انرژی

چکیده

در این پژوهش، اثر افزودن ناخالصی بر الگوی نشست نانوذرات اکسید قلع در محیط استن با اعمال میدان الکتریکی مستقیم یکنواخت بر روی الکترود فولادی مطالعه شده است. ناخالصی ها بر متغیرهای مهم لایه نشانی الکتروفورتیکی نظیر پایداری، هدایت الکتریکی، پتانسیل زتا و همچنین جریان عبوری از سوسپانسیون تاثیر گذاشته و تغییراتی در وزن نشست و میکروساختار لایه نشانده شده ایجاد مینمایند. اعمال ناخالصی از طریق افزودن مقدار مشخصی آب مقطر در سوسپانسیون حاوی نانو ذرات اکسید قلع در محیط استن انجام گرفته و تاثیر ناخالصی در هر کدام از این افزودنی ها مشاهده و مقایسه شده است. مشاهده سیستماتیک افزودن مقادیر کمی آب مقطر (در محدوده 0 تا 300 میکرولیتر) به عنوان ناخالصی نشان میدهد نه تنها کیفیت پوشش با افزایش مقادیر آب پایین نیامده بلکه ناخالصی باعث بهبود نسبی آن شده است. ضمن آنکه با افزودن 45 میکرولیترآب در 100 میلی لیتر سوسپانسیون رفتاری متفاوت در نتایج قابل مشاهده است. گرچه در این پژوهش افزودن مقادیری آب مقطر در حد میکرولیتر تاثیر مثبتی بر نتایج گذاشت، اما ممکن است همواره اینگونه نباشد. به عبارت دیگر باقی ماندن مقادیر ناچیزی آب مقطر حاصل از خشکایش ظروف در سیستم می تواند تاثیرات مثبت یا منفی بر لایه نشانی گذاشته و تکرارپذیری این روش را زیر سوال ببرد.

کلیدواژه ها

لایه نشانی، میدان الکتریکی مستقیم، ناخالصی، نانوذرات اکسیدقلع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.