بررسی اثر افزودنی سدیم دو دسیل سولفات بر سختی و مورفولوژی پوشش نانو کامپوزیتی نیکل – نیترید تیتانیوم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC09_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 789
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه پرهیزکار

دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

ابوالقاسم دولتی

دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

رویا آقابابازاده

پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ

چکیده

امروزه استفاده از پوشش های نانوکامپوزیتی به علت ویژگی های برتر آنها، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نانو ذرات در حمام آبکاری به علت انرژی سطحی زیاد تمایل به آگلومره شدن دارند. ورود ذرات آگلومره به پوشش منجر به افت خواص مکانیکی میشود، لذا با استفاده از عوامل سطحی مناسب سعی می کنند آگلومراسیون را کاهش دهند. در این تحقیق از عامل سطحی آنیونی سدیم دو دسیل سولفات (SDS) به عنوان افزودنی در پوشش نانو کامپوزیتی نیکل نیترید تیتانیوم استفاده گردید و اثر آن بر سختی و مورفولوژی پوشش بررسی شد. میزان حضور ذرات در پوشش توسط آنالیز EDS بررسی شد و مورفولوژی سطح پوشش ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی گردید. نتایج نشان داد که افز ایش غلظت SDS در محلول تا مقدار بهینه (6/0g/lit) منجر به پراکندگی یکنواخت تر و بیشتر نانو ذرات در پوشش ها می شود. میزان سختی پوشش نیکل خالص و پوشش نانو کامپوزیتی بهینه توسط دستگاه AFM اندازه گیری شد و نتایج نشان داد که سختی پوشش در حضور ذرات نیترید تیتانیوم از 86/1Gpa به 23/3Gpa افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

نانو کامپوزیت، نیترید تیتانیوم، عامل سطحی آنیونی، سدیم دو دسیل سولفات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.