مقاومت به شوک حرارتی در پوشش های سد حرارتی زیرکونیای پایدار شده با ایتریا لایه نشانی شده بر روی اینکونل 718
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC09_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1714
نویسندگان
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند
دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند
چکیده
با توجه به اینکه موتور توربین گازی یکی از حادترین محیطها را از نظر سیکلهای دمایی ایجاد میکند، میزان مقاومت پوشش سرامیکی در برابر سیکلهای دمایی و شوکهای حرارتی یکی از مشخصه های حیاتی میباشد. میزان مقاومت به شوک حرارتی و عمر سیکل حرارتی پوشش سرامیکی شدیداً وابسته به ضخامت پوشش و توزیع و میزان تخلخلها و ترکها و میکروترکها در پوشش و همچنین نوع زیرلایه و پوشش واسط و مشخصات دیگر میباشد. جهت بررسی تاثیر فاصله پاشش روی عمر شوک حرارتی پوشش سرامیکی 8%YSZ چهار دسته نمونه با جنس زیرلایه سوپرآلیاژ اینکونل 718 و پوشش واسط CoNiAlY لایه نشانی شده با روش HVOF با پارامترهای یکسان برای تمامی دسته ها و پوشش سرامیکی 8%YSZ لایه نشانی شده با روش پلاسمای اتمسفری با فواصل پاشش 70 و 90 و 110 و 130 mm توسط تست شوک حرارتی مورد ارزیابی قرار گرفتند. سیکل شوک حرارتی در این کار شامل 15 دقیقه حرارت دهی نمونه داخل کوره در دمای 1100 درجه سانتیگراد و بلافاصله کوئنچ و غوطه وری در آب با محدوده دمایی 22 تا 28 درجه سانتیگراد به مدت 3 دقیقه بود. نتایج نشان داد که بیشترین مقاومت به شوک حرارتی مربوط به فاصله پاشش 9mm و کمترین آن مربوط به فاصله پاشش 7mm به ترتیب با تحمل تعداد 62 و 36 سیکل تا تخریب بیش از 50 % پوشش سرامیکی میباشد.کلیدواژه ها
پوششهای سد حرارتی (TBC)، پوشش سرامیکی، شوک حرارتی، پاشش پلاسمایی، فاصله پاششمقالات مرتبط جدید
- تاثیر خشکسالی بر جنگلهای زاگرس و راههای مقابله با آن به منظور مدیریت پیامدهایمحیط زیست ی آن
- بررسی مکانیزم های تشکیل و اندازه گیری یون Cr۶+ در نسوزهای باطله منیزیا کرومیتی صنعت مس به روش ICP-MS
- صنعت سرامیک ایران و استانداردهای ملی
- ساخت آهنربای باریم ناهمسانگرد برای فن رادیوتور اتومبیل پراید
- تاثیر شرایط زینتر بر ریز ساختار و خواص فرو الکتریکی PYZNT تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.