درس پژوهی به عنوان روش نوین تدریس و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی -تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP11_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله دهباشی

لیسانس زیست شناسی، آموزگار پایه چهارم ابتدایی، دبستان شهید فخری زاده سنگ مدیریت آموزش و پرورش نصرت آباد

مینا بخشایی

لیسانس الهیات گرایش فلسفه و کلام، آموزگار پایه اول ابتدایی، دبستان هاف رنگ ملک

آسیه شاه ولی

کارشناسی زیست شناسی (گرایش فیزیولوژی گیاهی)، دبیر زیست شناسی، مدیریت آموزش و پرورش شهرستان میرجاوه

محدثه قلندر زهی

لیسانس زبان شناسی، دبیرستان متوسطه اول دکتر حاوی، روستای جلگوک مدیریت آموزش و پرورش شهرستان میرجاوه

چکیده

تحقیق حاضر، جهت بررسی پیامدهای استفاده از رویکرد پژوهش در کلاس درس به عنوان نمونه ای از روش های نوین تدریس که همان پژوهش مشارکتی در کلاس درس است، انجام شد. هدف پژوهش بررسی تاثیر روش نوین تدریس بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می باشد که از نمونه ای معلمان بوده است. نمونه گیری به صورت هدفمند و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری عبارت از دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی ناحیه آموزش و پرورش شهر زاهدان در سال تحصیلی ۹۲-۹۳ که تعداد کل دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی نواحی ۱ و ۲ و ۳ زاهدان ۳۴۸۲ نفر بود. روش نمونه گیری در دسترس بوده و نمونه مورد نظر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب دو گروه آزمایش و کنترل هر کدام ۳۰ نفر بودند. ابزار گردآوری اطلاعات آزمون پیشرفت تحصیلی محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید متخصصان آموزشی قرار گرفت. برای سنجش متغیرهای پژوهش از آزمون t-test استفاده شد. نتایج نشان داد که روش درس پژوهی می تواند در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثر باشد. برای آزمون فرضیه پژوهش از نرم افزار SPSS استفاده شد. مجموعه یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که روش درس پژوهی در مقایسه با روش سنتی سهم بیشتری در پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان در درس ریاضی دارد. معناداری (p< ۰/۰۵) بین پیشرفت تحصیلی گروه های مذکور وجود دارد.

کلیدواژه ها

یادگیری, روش تدریس, دانش آموزان, معلم اقدام پژوهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.