بررسی روش های آموزش خلاق برای افزایش انگیزه ومشارکت دانش آموزان درفعالیت های مدرسه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی -تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP11_244
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 60
نویسندگان
کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق، آموزش و پرورش استان اردبیل
کارشناسی علوم اجتماعی، آموزش و پرورش استان کردستان
کارشناسی علوم اجتماعی، آموزش و پرورش استان کردستان
کارشناسی معارف اسلامی، آموزش و پرورش استان فارس
چکیده
در دنیای امروز، ایجاد محیط های آموزشی فعال و جذاب برای دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از مولفه های کلیدی برای موفقیت در فرآیند آموزش، افزایش انگیزه و مشارکت دانش آموزان در فعالیت های مدرسه است که این امر از طریق روش های آموزشی خلاقانه میسر می شود. یادگیری خلاق به رویکردهای آموزشی اطلاق می شود که دانش آموزان را به گونه ای طراحی می شوند که مهارت های تفکر انتقادی و همکاری گروهی را تقویت کنند. این روش ها علاوه بر افزایش یادگیری علمی، موجب تقویت مهارت های اجتماعی و فردی دانش آموزان نیز می شوند. در این زمینه، استفاده از فناوری های نوین آموزشی مانند یادگیری مبتنی بر پروژه و ابزارهای دیجیتال، نقش مهمی در افزایش جذابیت و مشارکت دانش آموزان در فرآیندهای یادگیری ایفا می کند. ابزارهای دیجیتالی، یادگیری مبتنی بر پروژه را به دانش آموزان اجازه می دهد که به طور عملی با مفاهیم آشنا شوند و محیطی پویا و تعاملی، در کنار همکاران بر پروژه خود مشارکت کنند. تعاملات اجتماعی و همکاری گروهی از دیگر عواملی هستند که می توانند به طور چشمگیری دانش آموز را برقرار کنند. در محیط های آموزشی که در آن ها تعاملات مثبت میان دانش آموزان و معلمان برقرار است و مشارکت گروهی تشویق می شود، دانش آموزان احساس تعلق به گروه می کنند و این احساس می تواند به طور غیرمستقیم انگیزه آن ها را برای یادگیری و مشارکت در فعالیت ها تقویت کند. در این محیط ها دانش آموزان از طریق تجربیات اجتماعی خود، مهارت های اجتماعی و ارتباطی خود را تقویت کرده و در فرآیندهای گروهی نقش موثری ایفا می کنند.کلیدواژه ها
آموزش خلاق, انگیزه, مشارکت, دانش آموزان, مدرسهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.