سنتز دما پایین پودر کاربید بور به روش منیزیوترمال و با استفاده از پیش سازه مزومتخلخل کربنی CMK-8
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: نهمین کنگره سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC09_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1008
نویسندگان
دانشکده مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
چکیده
مزومتخلخلها و میکرومتخلخلهای کربنى، اکسیدى و غیره به علت خواص مناسب براى کاربرد در وسایلى مانند کاتالیست ها، حسگرها، الک های مولکول، جاذب هیدروژن و غیره بسیار مورد توجه هستند. بعضى از این کاربردها مانند جذب فیزیکى گاز هیدروژن بیشتر از آنچه به اندازه حفره ها وابسته باشند به اندازه بزرگى سطح ویژه این مواد بستگى دارند؛ اما در مواردى مانند الکهای مولکولى و یا حسگرهاى گاز اندازه حفره ها و همچنین توزیع اندازه حفره ها اهمیت پیدا میکند چرا که در مواردى که نیاز به عامل دار کردن سطح حفره ها است باید حفره ها به قدر کافى بزرگ باشند که پس از فرآیند عاملدار کردن حفره ها پر نشده و ماده همچنان سطح رویه مورد نظر را داشته باشد. همچنین در مواردى که کاربرد هر یک از وسایل یاد شده در شرایط سخت قرار بگیرد، سرامیک های غیر اکسیدى مانند کاربیدها که از مزایایى مانند پایدارى در دمای بالا و تحمل درجه حرارت های بالا، مقاومت در برابر محیط های خورند ه و غیر ه برخوردار هستند در تلفیق با ریزساختارى با سطح ویژه بالا میتوانند کاربردهاى فراوانى را پوشش دهند. براى تهیه ماده متخلخل سرامیکى با سطح ویژه کنترل شده در دو دهه اخیر فعالیتهای فراوانی صورت گرفته است که عموماً به دماى بالا براى سنتز و یا پیش ماده هاى گران قیمت نیازمندند. در این پژوهش امکان بررسی سنتز کاربید بور با استفاده از پیش سازه مزومتخلخل منظم کربنی CMK-8 در دمای پایین مورد توجه قرار گرفته است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر خشکسالی بر جنگلهای زاگرس و راههای مقابله با آن به منظور مدیریت پیامدهایمحیط زیست ی آن
- بررسی مکانیزم های تشکیل و اندازه گیری یون Cr۶+ در نسوزهای باطله منیزیا کرومیتی صنعت مس به روش ICP-MS
- صنعت سرامیک ایران و استانداردهای ملی
- ساخت آهنربای باریم ناهمسانگرد برای فن رادیوتور اتومبیل پراید
- تاثیر شرایط زینتر بر ریز ساختار و خواص فرو الکتریکی PYZNT تهیه شده به روش فعال سازی مکانیکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.