رویکرد حسابرسی مبتنی بر ریسک و کیفیت حسابرسی مستقل با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME14_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدی

استادیار، گروه حسابداری، واحد پرندک، دانشگاه غیرانتفاعی، ساوه، ایران

حسن همتی

استادیار، گروه حسابداری، واحد پرندک، دانشگاه غیرانتفاعی، ساوه، ایران

فهمیه برومند

کارشناسی ارشد گروه حسابداری، واحد پرندک، دانشگاه غیرانتفاعی، ساوه، ایران

چکیده

هدف: برای انجام درست رویکرد مبتنی بر ریسک حسابرسان ملزم به داشتن سطح دانش و مهارت کافی هستند. سطح دانش حرفه ای حسابرسان در درجه اول بر کشف ریسک های موجود در فرایند حسابرسی تاثیر داشته و در درجه بعدی شواهد حسابرسی و حجم نمونه را تحت تاثیر قرار می دهد. رویکرد حسابرسی مناسب از جمله عواملی است که بر نتایج کار حسابرسان تاثیرگذار است. اگر حسابرسی از رویکرد مناسبی استفاده ننماید، احتمال اینکه حسابرسی درست انجام نشود یا با شکست مواجه شود بالا است. در همین راستا هدف از تحقیق حاضر تاثیر رویکرد حسابرسی مبتنی بر ریسک بر کیفیت حسابرسی مستقل با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. روش شناسی پژوهش: در این پژوهش از ۳۸۷ نفر افرادی که تجربه کار حسابرسی داشته اند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. و تجزیه و تحلیل های آماری بر روی پاسخ های جمع آوری شده انجام شده است. یافته های پژوهش: نتایج پژوهش نشان داد که ظرفیت حرفه ای حسابرس، پشتیبانی از فناوری اطلاعات، حق الزحمه حسابرس و ریسک مشتری با کاربرد رویکرد مبتنی بر ریسک در موسسات حسابرسی رابطه معنادار و مثبت و فشار شغلی بر حسابرس با کاربرد رویکرد مبتنی بر ریسک رابطه معنادار و منفی را نشان دادند. همچنین ظرفیت حرفه ای حسابرس، پشتیبانی از فناوری اطلاعات، حق الزحمه حسابرس و ریسک مشتری با کیفیت حسابرسی مستقل رابطه معنادار و مثبت و فشار شغلی بر حسابرس با کیفیت حسابرسی مستقل رابطه معنادار و منفی را نشان دادند. در مقابل مسیر رقابت موسسات حسابرسی با کاربرد رویکرد مبتنی بر ریسک و کیفیت حسابرسی مستقل رابطه معناداری ندارد.

کلیدواژه ها

رویکرد مبتنی بر ریسک, ظرفیت حرفه ای, پشتیبانی از فناوری اطلاعات, حق الزحمه, فشار شغلی, ریسک مشتری, کیفیت حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.