سیاست جنایی ایران در مبارزه با پولشویی الکترونیکی در پرتو توصیههای گروه ویژه اقدام مالی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCA10_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم عزیزی یوسفکند

دانشجوی دکتری، رشته حقوق بین الملل عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بین المللی ارس، ارس، ایران

چکیده

پولشویی به مجموعه رفتارهایی اطلاق می شود که به منظور مخفی نگهداشتن و مشروع نشان دادن عواید ناشی از جرم منشاء انجام می گیرد. قانونگذار ایران با توجه به ابعاد بین المللی این پدیده و با استفاده از قواعد فقهی و اصول اساسی و داخلی خود در سال ۱۳۸۶ برای اولین بار اقدام به تصویب قانون مبارزه با پولشویی نمود که البته به دلیل نوظهور بودن این جرم در جامعه امروزی و عدم دقت کافی در تدوین این قانون (و چه بسا عدم اهمیت بخشی به آن)، قانون کارا و موثری نبود و عمال سبب نمی شد که اهداف مورد نظر در تدوین این قانون حاصل شود. از آنجا که اقدامات ایران در زمینه مبارزه با پولشویی از نظر نهادهای بین المللی کارا به شمار نمی رفت؛ ایران در سال ۲۰۰۹ در لیست سیاه گروه ویژه تامین مالی قرار گرفت برای تامین اهداف گروه ویژه تامین مالی، مقنن در سال ۱۳۹۷ اقدام به تدوین قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی نمود که در مورخ ۳/۷/۹۷ مجلس شورای اسالمی تصویب و در تاریخ ۱۵/۱۰/۹۷ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد. نوشتار حاضر که با روش توصیفی-تحلیلی و استفاده از منابع کتابخانه ای صورت گرفته است به بررسی سیاست جنایی ایران در بخش ماهوی و شکلی در پرتو توصیه های گروه ویژه اقدام مالی می پردازد.

کلیدواژه ها

سیاست جنایی, پولشویی, پولشویی الکترونیکی, گروه ویژه اقدام مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.