نقش و تاثیر ساختار اجتماعی بر تربیت فرزند از دیدگاه حضرت علی علیه السالم در نهج البلاغه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی فقه، حقوق و علوم اسلامی
- کد COI اختصاصی: COHE05_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 71
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور؛ تهران، ایران
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور؛ تهران، ایران
چکیده
این مقاله به بررسی جامع و تفصیلی تاثیر ساختار اجتماعی بر تربیت فرزند از دیدگاه حضرت علی ( علیهالسالم) در نهج البالغه میپردازد. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل گسترده سخنان و آموزههای حضرت علی (علیه السالم) در رابطه با تربیت فرزند و نقش محیط اجتماعی، خانواده و سایر عوامل اجتماعی در شکلدهی به شخصیت و رفتار فرزندان است. حضرت علی (علیهالسالم) به عنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای دینی و علمی اسلام، تاکید زیادی بر اهمیت اصول اخلاقی، عدالت، صداقت و مسئولیتپذیری در تربیت فرزندان دارند. ایشان معتقدند که والدین و محیط اجتماعی در تربیت صحیح و اصولی فرزندان نقش حیاتی ایفا میکنند. در این مقاله، به بررسی نقش خانواده به عنوان اولین محیط اجتماعی که فرزند در آن رشد میکند، پرداخته میشود. خانواده نه تنها باید به عنوان یک محیط امن و پایدار برای رشد فرزندان عمل کند، بلکه باید با ارائه الگوهای صحیح رفتاری و اخلاقی، به شکلدهی به باورها و ارزشهای فرزندان کمک کند. همچنین، تاثیرات محیط مدرسه، رسانهها و جامعه نیز در تربیت فرزندان بررسی شده و تاثیرات مثبت و منفی آنها مورد تحلیل قرار میگیرد. این مطالعه با استفاده از منابع متعدد و معتبر، دیدگاههای حضرت علی (علیه السالم) را در زمینه تربیت فرزند مورد بررسی قرار داده و نشان میدهد که تربیت فرزندان باید بر مبنای اصول دینی و اخلاقی باشد. همچنین، باید به تاثیرات محیط اجتماعی نیز توجه ویژه شود تا فرزندان بتوانند در محیطی سالم و پرورنده رشد کنند. در پایان، بر اساس این دیدگاهها، پیشنهاداتی برای بهبود فرآیند تربیت فرزند در جامعه ارائه میشود. این پیشنهادات میتواند به والدین، معلمان و مسئولان اجتماعی کمک کند تا با همکاری و تعامل، به تربیت نسلی با توانمندیهای چندجانبه، متعهد و مسئول بپردازندکلیدواژه ها
تربیت فرزند, ساختار اجتماعی, حضرت علی (علیه السالم), نهج البلاغه, خانواده, اخلاق, آموزش دینیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.