تاثیر نقش حسابرس در جهت افشا گزارشگری مالی و ارزش حرفه ای
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MEAHCONF02_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 37
نویسندگان
دانشگاه ملی و مهارت دکتر شریعتی
دانشگاه ملی و مهارت دکتر شریعتی
دانشگاه ملی و مهارت دکتر شریعتی
دانشگاه ملی و مهارت دکتر شریعتی
چکیده
امروزه اعتقاد بر این است که افشای اطلاعات بیشتر در گزارش های حسابرسی، آگاهی الزم را در اختیار استفاده کنندگان قرار می دهد، احتمال تصمیم گیری نادرست کاهش می یابد و در نتیجه اتهامات فساد مالی علیه حسابرسان و مدیران مالی را تقلیل می دهد. هدف از حسابرسی صورت های مالی این است که حسابرس بتواند درباره انطباق صورت های مالی تهیه شده از تمام جنبه های بااهمیت، با استانداردهای حسابداری اظهار نظر کند. حسابرسی به گونه ای انجام می شود که از نبود تحریف بااهمیت ناشی از تقلب یا اشتباه در صورت های مالی اطمینان معقول به دست آید. اگرچه حسابرس م ی تواند عاملی بازدارنده محسوب شود، اما مسئولیت پیشگیری از تقلب و اشتباه با حسابرس نیست و نمی تواند باشد. حسابرس باید حساب ها و افشا های قابل توجه و ادعاهای مربوط به آن ها را تعیین کند. برای تعیین این موارد باید عوامل ریسک کمی و کیفی مربوط به اقالم و افشا های مندرج در صورت های مالی را ارزشیابی کند. از دید حسابرسان، افشای موضوع های کلیدی حسابرسی منجر به افزایش ارزش اطلاعات و کاهش یکنواخت گزارش حسابرس، افزایش مسئولیت حرفه ای و قانونی حسابرس، بهبود تصمیم گیری سرمایه گذاران، بهبود کیفیت حسابرسی و بهبود گزارشگری مالی خواهد شد. کیفیت گزارشگری مالی ارزش گزارش گری مالی را تعیین می کند؛ هرچه کیفیت گزارشگری مالی باالتر باشد، منافعی که استفاده کنندگان گزارش های مالی به دست می آورند بیشتر خواهد شد. بنابراین از حسابرسان و حسابداران انتظار می رود که دانش، مهارت و تخصص الزم برا ی انجام وظایف خود را با آخرین استانداردها و مقررات حسابداری هماهنگ کنند. با افزایش شایستگی حرفه ای می توان اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتمادی را در اختیار ذینفعان قرار داد.کلیدواژه ها
افشا اطلاعات, تقلب, کیفیت گزارشگری, حسابرسی صورت های مالیمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.