بررسی نقش بکارگیری سبک های مدیریت کلاس در توسط معلمان بر رشد فراشناختی در دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای آموزشی و پژوهشی در آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: CONFEDUE01_449
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 44
نویسندگان
فرهنگی آموزش و پرورش
فرهنگی آموزش و پرورش
فرهنگی آموزش و پرورش
فرهنگی آموزش و پرورش
چکیده
سبک مدیریت کلاس می تواند یکی از موثرترین عوامل و هسته ی اصلی مهارت های تدریس باشد که معلمان باید همواره آن را بهبود بخشند، همچنین مانند دیگر موقعیت های اجتماعی و گروهی، مستلزم انجام دادن کارکردهای مدیریت یعنی طراحی و سازماندهی، رهبری، نظارت و کنترل و ارزشیابی است. برای تسهیل در امر یادگیری در کلاس درس که مطابق نیازها و ویژگی های فراگیران باشد، دانستن اصول سبک مدیریت کلاس امری ضروری است؛ زیرا آشنا نبودن با راهکارها و شیوه های کلاس داری در اغلب موارد باعث هرج و مرج و بروز مشکلات اخلاقی و اجتماعی بین دانش آموزان با معلمان و نهایتا منجر به افت تحصیلی برخی از آنها می شود؛ بنابراین هر چند آموزگار از شیوه های نوین و خالق تدریس بهره مند باشد ولی از اصول و روش های کلاس داری آگاهی کافی نداشته باشد به نتیجه مطلوب آموزشی نخواهد رسید. اداره کلاس درس یعنی استفاده از فنون ایجاد و حفظ یک محیط سالم و خالی از مشکلات رفتاری از مهمترین کارهایی که باید برای مدیریت کلاس درس انجام و آماده شدن از ابتدای سال تحصیلی و قبل از شروع کلاس درس است. این فعالیت باید به گونه ای طراحی شود که از طریق آن فرصت های یادگیری بیشتری فراهم شود و مهارت های اجتماعی و مشارکتی دانش آموزان رشد و ارتقاء یابد. بررسی های مرتبط با طراحی و برنامه های کلاس درس نشان می دهد که نبود یک برنامه درسی و سازماندهی متناسب بروز بسیاری از مشکلات رفتاری در بین دانش آموزان را موجب می شود. به خصوص زمانی که با خصوصیات و ویژگی های روانی آن ها بی ارتباط باشد. در اداره کلاس درس طراحی و سازماندهی، موضوعی اساسی و ضروری است و مستلزم درگیر شدن فکر معلم برای چگونگی سازماندهی بهتر است. سازماندهی به نظم و ترتیب درسی و اجتماعی دانش آموزان در کلاس درس مربوط می شود. مفهوم مدیریت کلاس شامل اجرای طرح های آموزشی توسط معلم برای یادگیری بهتر دانش آموزان و استفاده از اصول نظم و کنترل کلاس باشد. مدیریت معلم چیزی جز توان و قدرت تصمیم گیری و اجرای عمل نمی باشد.کلیدواژه ها
فراشناخت, دانش آموزان, سبک های مدیریت کلاس, معلم, هدایتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.