بررسی و ارزیابی تخریبهای اساسی در محیط گاز ترش
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی و پنجمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت
- کد COI اختصاصی: SCCE06_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1896
نویسندگان
مهندس ایمنی و بازرسی فنی، دانشگاه صنعت نفت
عضو هیات علمی دانشکده مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
مقدار زیادی از گاز طبیعی که در ایران تولید میشود ترش است. حضور سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن در مخازن هیدروکربن میتواند مشکلات اساسی را در مورد مواد به کار رفته در سرویس به وجود بیاورد. در این مقاله سعی در ارزیابی و بررسی خرابیهایی شده است که در محیطهای گاز ترش در صنعت نفت و گاز به وجود میآید و همچنین پارامترهایی که بر روی این خرابیها تأثیر میگذارد. خرابیهای مواد میتواند شکلهای مختلفی داشته باشد که شامل موارد زیر میباشد: 1- Sulfide-stress cracking 2- hydrogen-induced cracking 3- stress-corrosion cracking 4- weight-loss corrosion. پارامترهایی نظیر غلظت سولفید هیدروژن، دما، میزان استحکام و کار سرد بر خوردگی نوع اوّل و عواملی مانند سطح تنش و شکل نواقص موجود در فلز بر خوردگی نوع دوّم و غلظت کلرید، هیدروژن سولفید و دما بر خوردگی نوع سوّم تأثیر گذارند. هر کدام از این خرابیها باید به درستی بررسی شود تا روشهای مناسب و شایستهای برای کاهش اثر آنها در محیط عملیات اتخاذ شود. به خوبی واضح است که بحث ایمنی در انتخاب مواد برای بررسیهای گاز ترش دارای اهمیت اساسی است. حتی یک نشست کوچک از سولفید هیدروژن میتواند اثرات زیانباری را روی سلامتی و رفتار انسان بگذارد که بسته به غلظت و طول مدت تماس با گاز متفاوت خواهد بود. روش کنترل این خرابیها میتواند با شناسایی و انتخاب مواد مناسب و یا با استفاده از ممانعتکنندههای ویژه انجام گیرد. طراحی و تجهیزات نیز اغلب در به دست آوردن مقاومت خوب در برابر خوردگی بسیار مهم است.کلیدواژه ها
گاز ترش، تردی هیدروژنیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.