نقش تصویر ذهنی بدنی نوجوانان در پیش بینی باورهای ناکارامد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN07_680
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا علی پور

۱

چکیده

زمینه و هدف: تصویر ذهنی نوجوانان از خود می تواند بر ابعاد مختلف زندگی آن ها تاثیر بگذارد. بنابراین هدف پژوهش حاضر نقش تصویر ذهنی بدنی نوجوانان در پیش بینی باورهای ناکارامد بود. روش: طرح پژوهش حاضر، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان شهر مشهد بود که در مراکز آموزشی این شهر در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ مشغول به تحصیل بودند که با استفاده از روش تعیین حجم نمونه کالین (۲۰۱۱) تعداد ۱۵۰ نفر از نوجوانان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به پرسشنامه های تصویر ذهنی از بدن کش و همکاران (۱۹۸۶) و باورهای غیر منطقی جونز (۱۹۶۸) پاسخ دادند. روش تجزیه و تحلیل داده های آماری نیز از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه بود که از طریق نرم افزار آماری SPSS-۲۶ انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که بین باورهای ناکارآمد با رضایت از بخش های مختلف بدن، نگرش در مورد وزن و تصویر از خود بدن رابطه غیرمستقیم و معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که تنها مولفه رضایت از بخش های مختلف بدن، باورهای ناکارامد را به طور معناداری پیش بینی و تبیین می کند (P < ۰.۰۵). بحث و نتیجه گیری: می توان گفت که میزان تصویر ذهنی نوجوانان می تواند تحت تاثیر باورهای ناکارآمد باشد. لذا با بررسی باورهای ناکارآمد و اصلاح آن می توان تصویر ذهنی مطلوبی در نوجوانان ایجاد کرد.

کلیدواژه ها

باورهای ناکارآمد, تصویر ذهنی بدنی, نوجوانان, اختلال بدریخت انگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.