زنان و بعد تاریک جهانی شدن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN07_487
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انیسه غلامی

گروه علوم اجتماعی، دانشکده مدیریت اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز

فاطمه عباسی

گروه فلسفه تعلیم و تربیت، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز

چکیده

آنچه از جهانی شدن در باور بسیاری وجود دارد، رسیدن به قله های رفاه، خوشبختی و برابری برای همگان در بعد گسترده جهانی است، اما با گذشت چندین دهه از تسریع فرآیند جهانی شدن و رشد روزافزون تحولات اقتصادی، تکنولوژیکی، محیط زیستی و اجتماعی، به نظر می رسد جهانی شدن با خود پیامدها و مخاطراتی به همراه داشته که با تصورات رایج از جهانی شدن همخوانی نداشته است. اغلب گروه های در معرض آسیب های این مخاطرات افرادی هستند که در جوامع به حاشیه رانده شده اند و از منابع قدرت کمتری برخوردارند مانند گروه های مهاجران، زنان و کودکان. واقعیات جهان کنونی نشان دهنده فاصله گرفتن جهانی شدن در همه حوزه ها از ایده های آرمانی است که برای آن پیش بینی می شد و امروزه نیاز است برای کاهش پیامدهای منفی آن در برخی مسائل چاره اندیشی شود. در این مقاله به روش اسنادی به مطالعه برخی از چالش های جهانی شدن برای زنان در چهارچوب نظریات هابرماس می پردازیم. افزایش آگاهی نسبت به جنبه های تاریک جهانی شدن، می تواند عمق شناخت ما از این پدیده را افزایش داده و به ارائه راه حل هایی برای چالش های جدید و جدی ناشی از جهانی شدن بیانجامد.

کلیدواژه ها

زنان, جهانی شدن, جنسیت, بعد تاریک, هابرماس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.