اثربخشی آموزش تئوری انتخاب بر مسئولیت پذیری و کیفیت زندگی زنان متاهل شهرستان میبد
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RAVAN07_454
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 57
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
چکیده
زنان متاهل به عنوان یکی از ارکان اصلی خانواده و جامعه، نقش بسیار مهمی در ایجاد و حفظ سلامت روانی و اجتماعی دارند. با توجه به چالش ها و مسئولیت هایی که این زنان در زندگی روزمره با آن ها مواجه هستند، آموزش تئوری انتخاب، به زنان متاهل این امکان را می دهد که با درک بهتر از نیازها و خواسته های خود، در فرآیند تصمیم گیری های روزمره موثرتر عمل کنند. بررسی تاثیرات این آموزش بر کیفیت زندگی و مسئولیت پذیری زنان متاهل، می تواند به درک بهتری از اهمیت این موضوع در جامعه معاصر کمک کند. لذا هدف از پژوهش حاضر، اثربخشی آموزش تئوری انتخاب بر مسئولیت پذیری و کیفیت زندگی زنان متاهل شهرستان میبد بود. پژوهش موجود، به روش نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان متاهل شهرستان میبد در سال ۱۴۰۳ بود. با توجه به جامعه آماری و موضوع پژوهش، به روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۳۰ نفر از زنان متاهل شهرستان میبد انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. پژوهش موجود، به روش نیمه آزمایشی بود. ابتدا در دو گروه آزمایش و گواه، پیش آزمون پرسشنامه های مسئولیت پذیری و کیفیت زندگی گرفته شد و سپس به گروه آزمایش، به مدت ۱۰ جلسه ۶۰ دقیقه ای، با هفته ای ۲ جلسه تحت آموزش تئوری انتخاب قرار گرفتند و به گروه کنترل هیچ گونه مشاوره ای ارائه نشد. سپس از طریق پس آزمون، میزان مسئولیت پذیری و کیفیت زندگی در دو گروه آزمایش و گواه جمع آوری اطلاعات پرداخت. یافته های پژوهش نشان داد که آموزش تئوری انتخاب بر مسئولیت پذیری و کیفیت زندگی در زنان متاهل شهرستان میبد تاثیر مثبت و معنی دار دارد. همچنین آموزش تئوری انتخاب بر بعد سلامت جسمی، سلامت روان شناختی، روابط اجتماعی، محیط اجتماعی و سلامت عمومی در زنان متاهل شهرستان میبد تاثیر مثبت و معنی دار دارد.کلیدواژه ها
تئوری انتخاب, مسئولیت پذیری, کیفیت زندگی, متاهلمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.