تاثیر قصه های دینی بر تربیت اخلاقی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی ایده های تحول آفرین در زمینه مطالعات فرهنگی و آموزشی در آموزش و پرورش با تاکید بر اقدام پژوهی، درس پژوهی و روایت پژوهی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECONFE01_2212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده شهناز حسینی

کارشناسی ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

لیلا احمدی

کارشناسی آموزش ابتدایی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

مریم اسلامی

کارشناسی ارشد ادبیات فارسی،دانشگاه پیام نور واحد زنجان

منیژه برزگر

کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور واحد ماهنشان

چکیده

قصه های دینی به عنوان ابزارهای اموزشی موثر در تربیت اخلاقی کودکان، نقش بسزایی در شکل گیری ارزش ها و هنجارهای اجتماعی ایفا می کنند. این داستان ها با ارائه مثال های عینی از رفتارهای نیک و زشت، می توانند فهم کودکان را از مفاهیم اخلاقی عمیق تر کنند و ان ها را به تفکر در مورد پیامدهای اعمالشان ترغیب نمایند. پژوهش ها نشان می دهند که قصه های دینی به پرورش فضایل اخلاقی همچون صداقت، همدردی و مسئولیت پذیری کمک می کنند و از این رو، به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از فرایند تربیت دینی و اخلاقی کودکان، اهمیت زیادی دارند. قصه های دینی نه تنها تخیل و خلاقیت کودکان را تحریک می کنند، بلکه از طریق الگوهای رفتاری مثبت، به انان می اموزند که چگونه در زندگی روزمره خود به اصول اخلاقی پایبند باشند. این مقاله به بررسی تاثیر قصه های دینی بر تربیت اخلاقی دانش آموزان می پردازد و نشان می دهد که چگونه این داستان ها می توانند به تقویت هویت دینی و اخلاقی کودکان کمک کنند. همچنین، با تحلیل نمونه هایی از قصه های دینی، اهمیت روایت گری و انتقال این اموزه ها به نسل های اینده مورد تاکید قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

قصه های دینی، تربیت اخلاقی، کودکان، ارزش ها، رفتارهای اخلاقی، صداقت، همدلی، احترام، مسئولیت پذیری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.