نقش مدیریت برنامه ریزی درسی در بهبود کیفیت آموزش و یادگیری و تاثیر آن بر توسعه تفکر انتقادی در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF05_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه بابایی

کارشناسی ارشد، مدیریت برنامه ریزی درسی، آموزش و پرورش ناحیه البرز

چکیده

هدف اصلی این پژوهش، بررسی نقش مدیریت برنامه ریزی درسی در بهبودکیفیت آموزش و یادگیری و تاثیر آن بر توسعه تفکر انتقادی در دانش آموزان است. این پژوهش به روش مروری و با استفاده از مقالات علمی و تحقیقات انجام شده در این زمینه انجام شده است. نتایج پژوهش حاضر بیان می کند که برنامه ریزی درسی یکی از اجزای حیاتی تدریس موثر است که مستقیما بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر می گذارد. این فرایند شامل سازماندهی و آماده سازی دقیق فعالیت های آموزشی، منابع و ارزیابی است تا اطمینان حاصل شود که دانش آموزان قادر به دستیابی به اهداف یادگیری خاص هستند. با ایجاد یک طرح درس سنجیده، مربیان می توانند ساختار، انسجام و جهت گیری مناسب را برای تدریس خود فراهم کنند که در نهایت منجر به بهبود مشارکت دانش آموزان، درک و حفظ اطلاعات می شود. برنامه ریزی درسی همچنین نقش مهمی در شکل دهی به تجربیات یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. ایجاد فضایی که معلمان و دانش آموزان بتوانند در آن تحسین و تقدیر شوند، نقش مهمی در افزایش انگیزه آن ها دارد. مدیران با اظهار تقدیر و تشکر از کارهای معلمان و دانش آموزان، ارزش گذاری اقدام های آن ها را نشان می دهند. مدیران می توانند با ارائه بازخورد مثبت و مفید به معلمان و دانش آموزان، عملکرد و پیشرفت آن ها را تشویق کنند و از این طریق انگیزه آن ها را افزایش دهند. مدیران با ایجاد فرهنگ همکاری و تعامل در محیط مدرسه، افراد را به همکاری و به اشتراک گذاری ایده ها ترغیب می کنند و این موضوع به افزایش انگیزه و مشارکت فعال معلمان و دانش آموزان کمک می کند. مدیران می توانند با تسهیل و تشویق به استفاده موثر و اثربخش از فناوری در فرآیند تعلیم و تربیت، انگیزه معلمان و دانش آموزان را افزایش دهند. فناوری های نوین می توانند بهبود قابل توجه در روش های تدریس و یادگیری ایجاد کنند که منجر به ارتقاء کیفیت تعلیم و تربیت دانش آموزان می شود. این امر به دانش آموزان کمک می کند تا مهارت ها، دانش و انگیزه الزم برای موفقیت در زندگی را بیاموزند. استفاده از فناوری های نوین می تواند به کاهش تبعیض و نابرابری ها در آموزش کمک کند. این فناوری ها می توانند به دانش آموزان با نیازها و ویژگی های مختلف کمک کنند و از دسترسی مساوی به آموزش برخوردار شوند. استفاده از فناوری های نوین در آموزش می تواند به دانش آموزان کمک کند تا مهارت های ارتباطی، تفکر انتقادی، حل مسئله و همکاری را تقویت کنند. این مهارت ها اساسی برای

کلیدواژه ها

مدیریت برنامه ریزی درسی, کیفیت آموزش و یادگیری, توسعه تفکر انتقادی, دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.