جداسازی CO2 در واکنش WGS به وسیله راکتور غشایی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویی مهندسی شیمی و پنجمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت
  • کد COI اختصاصی: SCCE06_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2240
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل براتی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک

مریم پرداختی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک

بهاره مهرجو

گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک

چکیده

واکنش (WGS) water-Gas-Shift نقش مهمی در خالص‌سازی هیدروژن برای پیل سوختی دارد. به دلیل بازگشت پذیری و گرمازا بودن این واکنش روش قدیمی آن که در راکتور بستر ثابت انجام می‌شد بازده خوبی نداشت. استفاده از راکتور غشایی جداکننده H2 و CO2 واکنش را به سمت تولید بیشتر سوق می‌دهد، به طوریکه تبدیل CO افزایش یافته و همچنین خلوص محصول H2 افزایش می‌یابد. ماده جاذبی که در این راکتور غشایی برای جداسازی CO2 در نظر گرفته شده، هیدروتالسیت (Hydrotalcite) است که به صورت سنتزی ساخته شده و توانایی قابل ملاحظه‌ای در جذب CO2 دارد. خصوصیت بازگشت‌پذیری CO2 برای ماده هیدروتالیست بسیار مهم است. مطالعاتی که در این مقاله اناجم شده است در زمینه روشهای تولید هیدروژن خالص برای پیل سوختی، بازده راکتور غشایی WGS در مقابل راکتور پرشده به سبک قدیمی آن و خصوصیت بازگشت‌پذیری CO2 مرطوب مربوط به ماده هیدروتالسیت است.

کلیدواژه ها

پیل سوختی، جداسازی CO2، واکنش WGS، راکتور غشایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.