تاثیر روش های بازسازی داده ها بر روی شاخص های اقلیمی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه آبخوان، دوره: 16، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_ABKHAN-16-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 21
نویسندگان
دانشیار، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکده کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
هواشناسی کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
اهمیت انتخاب روش های مناسب برای بازسازی داده ها به وضوح مشخص است. با توجه به گسترش روزافزون تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن بر گیاهان و دیگر موجودات زنده، نیاز به داده های دقیق و قابل اعتماد بیش از پیش احساس می شود. بنابراین، پژوهشگران و تصمیم گیرندگان باید به تحلیل و انتخاب روش های بازسازی داده ها توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانند در مسیر مدیریت بهینه منابع و کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی گام بردارند.هدف از اجرای این مطالعه بررسی تاثیر بازسازی خلاءهای آماری تصادفی در داده های دمای حداقل و حداکثر روزانه ایستگاه کوهرنگ (ایستگاه مبنا) با استفاده روش رگرسیون خطی چندگانه و به کمک ایستگاههای همجوار بود. برای این منظور، به طور تصادفی، ۵ تا ۵۰ درصد (با فاصله ۵ درصد) از داده های دمای حداقل و حداکثر روزانه در ایستگاه کوهرنگ به طور تصادفی خلاء آماری در نظر گرفته شد. سپس، خلاء های داده با روش رگرسیون خطی چندگانه محاسبه و خطای براورد به ازای درصدهای مختلف خلاء آماری تعیین گردید. خطاهای بازسازی به صورت ماهانه و سالانه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.کلیدواژه ها
شاخص های اقلیمی, خلاء داده, روشهای بازسازی دادهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.