بررسی رابطه بین EPSسالانه و حجم مبادلات سهام براساس تئوری های تمایلی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
- کد COI اختصاصی: FNCAM01_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 905
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری دانشکده علوم و تحقیقات دماوند
کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه علوم و تحقیقات اراک
چکیده
جهت رفع کاستی ها و نقص های موجود، در تئوری بازار کارا ، ادبیات مالی نیازمند دیدگاههایی بود تا با شواهد تجربی سازگاری بیشتری داشته باشد . به همین دلیل برای پاسخ شواهد تجربی ، فعالیت هایی با عنوان تئوری های فاقد مطلوبیت مورد انتظار non-EU - مطرح و مدل های دیگری نیز ارائه گردید. از مهمترین این تئوری ها ، تئوری انتظارات می باشد . در مدل توصیفی تئوری انتظارات سرمایه گذاران تابع ارزششان را حداکثر می نمایند ، شفرین و استتمن] 20 [ با رویکرد سرمایه گذاری ، تئوری انتظارات را به یک چارچوب تئوریکی وسیعتری تبدیل کردند که اثر تمایلی نامیده شد. اثر تمایلی بیان می کند که سرمایه گذاران ، سهام در موقعیت سود را زودتر می فروشند و سهام در موقعیت زیان را به مدت طولانی نگهداری می کنند . در این تحقیق به بررسی تبیین EPS سالانه در حجم مبادلات سهام بر اساس تئوری تمایلی در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شد برای رسیدن به این هدف دو فرضیه به صورت (بین شگفتی مثبت EPS وحجم معاملات رابطه معنی داری وجود دارد .و بین شگفتی منفی EPS و حجم معاملات رابطه معنی داری وجود ندارد) مطرح گردید. نتایج حاصله نشان دهنده این است که رابطه بین EPS سالانه و حجم مبادلات سهام بر اساس تئوری تمایلی وجود دارد. و با توجه به نتایج حاصل از فرضیات تحقیق اثر تمایلی در ایران وجود داردکلیدواژه ها
تئوری تمایلی، تئوری انتظارات،سود هر سهممقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.