قطب نما
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: EITCONF03_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 125
نویسندگان
محقق مرکز تحقیقات و فناوری های نوین دمش سپاهان، اصفهان، ایران
محقق مرکز تحقیقات و فناوری های نوین دمش سپاهان، اصفهان، ایران
محقق مرکز تحقیقات و فناوری های نوین دمش سپاهان، اصفهان، ایران
محقق مرکز تحقیقات و فناوری های نوین دمش سپاهان، اصفهان، ایران
چکیده
قطب نما یکی از مهمترین ابزارهای ناوبری است که جهت های جغرافیایی را با استفاده از میدان مغناطیسی زمین تعیین می کند. این ابزار شامل یک سوزن مغناطیسی است که به دلیل تاثیر میدان مغناطیسی زمین، همیشه به سمت قطب شمال مغناطیسی قرار می گیرد. تاریخچه قطب نما به چین باستان برمی گردد، جایی که در قرن چهارم قبل از میالد، اولین نمونه های آن با استفاده از سنگ آهنربا ساخته شد. بعدها در قرون وسطی، دریانوردان عرب و اروپایی این ابزار را توسعه دادند و در ناوبری دریایی مورد استفاده قرار دادند. با پیشرفت فناوری، انواع مختلفی از قطبنما مانند قطب نمای مغناطیسی، قطب نمای ژیروسکوپی و قطب نمای دیجیتال ساخته شدند. نحوه کار قطب نما بر اساس خاصیت مغناطیسی زمین است. زمین مانند یک آهنربای عظیم عمل می کند و قطب نمای مغناطیسی با قرار گرفتن در این میدان، جهت گیری خود را تنظیم می کند. با این حال، بین قطب شمال مغناطیسی و قطب شمال جغرافیایی اختالفی وجود دارد که به آن انحراف مغناطیسی گفته می شود. قطب نما کاربردهای گسترده ای در دریانوردی، هوانوردی، نقشه برداری، کوهنوردی و عملیات نظامی دارد. در عصر مدرن، قطب نماهای دیجیتال که از حسگرهای مغناطیسی و GPS استفاده می کنند، دقت بیشتری دارند و در گوشی های هوشمند و دستگاه های ناوبری به کار می روند. به طور کلی، قطب نما ابزاری ساده اما بسیار موثر است که نقش مهمی در جهت یابی و مسیریابی دارد و از گذشته تا امروز، یکی از مهمترین وسایل ناوبری برای بشر بوده است.کلیدواژه ها
قطب نما, میدان مغناطیسی زمین, ناوبری, ژیروسکوپمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.