چارچوب تئوریک حسابداری و سیستم های حسابداری با نگرش اسلامی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: FNCAM01_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1754
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا منصورفر

حمزه دیدار

استادیاردانشگاه ارومیه

سروین جودت نیا

دانشجوی کارشناسی ارشدحسابداری

چکیده

اعتقادات مذهبی چارچوبی فراهم می کنند که به شکل گیری و سازماندهی ارزشهای فردی کمک کرده و رفتار افراد را در سازمانها و شرکتها، هدایت می کند. در این میان، اسلام پتانسیلی بالقوه برای تحت تاثیر قرار دادن ساختار، مفاهیم زیربنایی و مکانیزم های حسابداری در دنیای اسلامی دارد و تعالیم اسلامی بنیان گذار توسعه حسابداری و علوم مختلف در جامعه اسلامی می باشند؛ تا جایی‌که حتی عنوان شده است روشهای حسابداری در جوامع اسلامی، زمینه ایجاد و توسعه حسابداری دوبل را فراهم کرده اند. در این مقاله تلاش شده است ضمن بررسی تاثیر دین و مذهب (به طور کلی) و دین اسلام (به طور خاص) در حوزه حسابداری، با ارائه تاریخچه ای مختصر از حسابداری اسلامی، به تشریح و تجزیه و تحلیل چارچوب تئوریک حسابداری از دیدگاه اسلام و نیز سیستمهای حسابداری رایج در جوامع اسلامی در صدر اسلام، پرداخته شود

کلیدواژه ها

پاسخگویی، چارچوب تئوریک حسابداری، حسابداری اسلامی، سیستمهای حسابداری، مفاهیم حسابداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.