بررسی رابطه بین Qتوبین باخطای پیش بینی سود و ارزش افزوده اقتصادی در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: FNCAM01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمسعود جهانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، عضو باشگاه پژوهشگران جوان،

غلامحسین آموزگاری

دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد

چکیده

سرمایه گذاران اغلب دنبال به حداکثر رساندن بازده سرمایه گذاری خود هستند. جهت این امر تشخیص اینکه سهام چه زمانی خریداری شود و تا چه زمانی نگهداری و چه زمانی فروخته شود ایشان را قادر به تأمین هدف به حداکثر رسانی منافع حاصل از سرمایه گذاری های خود می نماید. بدین علت موضوع بررسی رابطه بین Q توبین با خطای پیش بینی سود و ارزش افزوده اقتصادی در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب گردید تا از طریق بررسی تجربی و انجام آزمون‌های علمی بر روی اطلاعات وقوع یافته طی سال های متمادی در بورس اوراق بهادار تهران راهکارهای مفیدی با ارائه پیشنهادهای مطلوب به سرمایه گذاران جهت کسب بیشترین بازدهی در دوران‌های مشابه فراهم گردد. لذا این پژوهش در راستای کمک به تصمیم گیری سرمایه گذاران و صاحبان سهام جهت انجام معاملات در بازار سهام بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جامعه مطالعاتی پژوهش حاضرشرکت های موجود در بورس اوراق بهادار تهران در طی سال های 89-83 به تعداد 454 شرکت می باشد که دارای شرایط زیر باشد؛1- شرکت هایی که صورت های مالی آنها به تاریخ 31/3 می باشد.2- شرکت هایی که صورت های مالی آنها به تاریخ 31/6 می باشد. 3- شرکت هایی که صورت های مالی آنها به تاریخ 30/8 می باشد.4- شرکت هایی که صورت های مالی آنها به تاریخ 30/9 می باشد. بنابراین 95 شرکت از جامعه آماری حذف شده و در نهایت 106 شرکت به عنوان جامعه مطالعاتی تحقیق انتخاب شدند که برای هر متغیر این پژوهش تعداد 636 داده سال، جهت آزمون فرضیه های آماری محاسبه شده و در نهایت به این نتیجه رسیدیم کهQ توبین با خطای پیش بینی سود دارای ارتباط معکوس اما با ارزش افزوده اقتصادی دارای ارتباط مستقیم می باشد

کلیدواژه ها

ارزش افزوده اقتصادی (EVA)، Q توبین ، خطای‌پیش‌بینی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.