بررسی تاثیر دو گیاه Urtica dioica و Sesamum Indicum بر روی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشی از لتروزول در موش های رت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین کنگره جهانی یافته های نوین در سلامت، علوم بهداشتی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: IEMC04_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 81
نویسندگان
گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی و علوم دارویی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی، اردبیل، ایران
چکیده
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال پیچیده و چندعاملی در سیستم غدد درون ریز است که در زنان در سنین باروری شیوع بالایی دارد. این بیماری با ناهنجاری های هورمونی، تخمک گذاری نامنظم، افزایش سطح آندروژن ها و مقاومت به انسولین همراه است که می تواند منجر به ناباروری و سایر مشکلات متابولیکی شود. درمان های رایج شامل داروهای هورمونی و متفورمین است، اما این داروها عوارض جانبی متعددی دارند. در سال های اخیر، استفاده از ترکیبات گیاهی به عنوان یک روش درمانی جایگزین یا مکمل مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه، اثرات ترکیب عصاره های گیاهی Urtica dioica و Sesamum indicum بر مدل PCOS القا شده توسط لتروزول در موش های صحرایی ماده بررسی شد. ۶۰ موش ماده بالغ ویستار به پنج گروه تقسیم شدند و پس از القای PCOS، به مدت ۴۴ روز تحت درمان با این عصاره های گیاهی یا متفورمین قرار گرفتند. نتایج نشان داد که این ترکیب گیاهی باعث افزایش معنی دار سطح هورمون محرک فولیکول (FSH) شده و هم زمان سطوح هورمون لوتئینیزه (LH) و استرادیول (E۲) را کاهش داده است. همچنین، بررسی های بافت شناسی رحم نشان داد که ضخامت آندومتر در گروه های دریافت کننده عصاره گیاهی افزایش یافته و تعداد کیست های تخمدانی به طور چشمگیری کاهش یافته است. این یافته ها نشان می دهد که این مخلوط عصاره گیاهی ممکن است به عنوان یک روش درمانی بالقوه برای بهبود علائم PCOS مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، انجام مطالعات بیشتر، به ویژه در سطح بالینی، برای تایید این اثرات ضروری است.کلیدواژه ها
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS), عدم تخمک گذاری, ناباروری, گیاهان داروییمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.