تاثیر و پیامد مهاجرت افغان ها در سکونتگاه های حاشیه ای شهرری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حکمرانی و نظام سیاست گذاری فرهنگی
- کد COI اختصاصی: GCPS01_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 54
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوپلیتیک دانشگاه تهران
چکیده
هدف تحقیق حاضر بررسی جامعه شناختی مهاجرین افغانی در شهر ری، به منظور تبیین دلایلی که باعث شده تا مهاجرین افغانی شهرری را برای سکونت انتخاب کنند و همچنین بررسی پیامدهای مثبت و منفی حضور مهاجرین افغانی برای شهرری بود. روش پژوهش از نظر هدف بنیادی و روش آن توصیفی تحلیلی است. جامعه پژوهش شامل کتب، گزارش ها، اخبار، مقالات و سایر منابع مرتبط با موضوع بوده است. عوامل داخلی افغانستان شامل روی کار آمدن دولت کمونیستی در افغانستان، تشکیل و قدرت گرفتن طالبان و عوامل خارج از افغانستان از قبیل انقلاب اسلامی ایران، حمله شوروی به افغانستان، رویداد ۱۱ سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان عنوان گردید. دلایل عدم بازگشت مهاجران به افغانستان و ماندن آنها در ایران و دلایل انتخاب شهر ری برای سکونت افغانی ها از جمله وجود بازار کار و مذهبی بودن شهرری مطرح گردید. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که حضور مهاجرین افغانی پیامدهایی از قبیل تاثیر بر جمعیت، تاثیرات فرهنگی و اجتماعی، تاثیر بر امنیت سیاسی، اقتصاد، اشتغال، پیامدهای روانی و تربیتی، سلامتی و بهداشتی و تاثیر بر تقویت روابط ایران و افغانستان داشته است. البته حضور اتباع افغانی در شهر ری تماما پیامدهای منفی نداشته، بلکه در مواردی هرچند اندک، تاثیرات مثبتی در وضع اقتصادی و اشتغال، بهداشت و درمان شهرری نیز داشته است. مهاجرت یا کوچ به معنای جابه جایی مردم از مکانی به مکانی دیگر برای کار یا زندگی است. مردم معمولا به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعد دورکننده ای مانند فقر، بیماری، مسائل سیاسی، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت می کنند. حاشیه نشینی منطقه ای از شهر است که واحدهای مسکونی رو به ویران، فرسوده و تجهیزات ناقص داشته و فرهنگ فقر، جدایی گزینی توده ای مردم روستایی از جامعه شهری، گوشه گیری و انزوا بر آنها غلبه یافته است.کلیدواژه ها
مهاجرت, افغان, سکونتگاه, حاشیه نشینی, شهرریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل اثر پاسخگویی ضعیف فروشندگان بر کاهش جذب مشتریان خرده فروش در خاورمیانه
- The Impact Of Smart Technologies On Urban Property Management And Sustainable Revenue
- Examining The Impact Of Auditor Workload On Audit Quality In Companies Listed On The Tehran Stock Exchange
- تاثیر سواد مالی و تصمیم گیری اقتصادی بر رفتار شهروندان در مدیریت شهری
- مطالعه ارتباط مدیریت دانش و توسعه صادرات مبتنی بر عملکرد شرکت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.