مقایسه سیزده روش برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سینوپتیک آباده

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی-دانشجویی مرتع،آبخیز و بیابان
  • کد COI اختصاصی: RWD03_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 754
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود سمیعی

کارشناس ارشد آبخیزداری،اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس

محمد سجاد اردیبهشت

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتع داری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

در این تحقیق سیزده روش برآورد تبخیر و تعرق پتانسیل برای ایستگاه سینوپتیک آباده محاسبه گردید. این روش ها شامل ASCE پنمن مانتیث، هارگریوز،جنسن، هانسن، کاپریو، رومانتکو،تورک، ماکینگ، دبروین،مک کلودو سه نسخه روش هتمون است.در تین تحقیق از روشASCE پنمن مانتیث به عنوان روش استاندارد پذیرفته شد و تبخیر و تعرق پتانسیل برآوردی با استفاده از روش های مختلف تجربی که نیاز به پارامترهای ورودی کمتر دارد، مقایسه و ارزیابی گردید.نتایج حاصل از معیار های ارزیابی نشان داد که بهترین روش بر اساس روش های بر مبنای درجه حرارت، روش هارگریوز بهمراه مک گوینز و نامناسبترین روش، روش مک کلود بهمرام هامون 3 و هامون 2 می باشد. در ین روش های در مبنای تشعشع روش هانسن به همراه جنسن بهترین روش و نامناسب ترین روش، روش دبروین و تورک می باشد.در مجموع،روش های هانسن و جنسن و هارگریوز بهترین روش و روشهای مک کلود،هامون 3 و هامون 2 نامناسب ترین روش ها می باشد.بر اساس تقریبا همه معیارهای ارزیابی روش های بر مبنای تابش کارایی بهتری از روشهای بر مبنای درجه حرارت دارد.ضریب تبیین بین تبخیر و تعرق با روش ASCE -PM با متغیرهای متوسط ،حداقل وحد اکثر درجه حرارت، درجه حرارت نقطه شبنم ، تابش خالص خورشیدی (Rn)، انرژی تابش خورشیدی در لایه فوقانی اتمسفر (تابش برون زمینی)(Ra) رطوبت نسبی و سرعت باد بترتیب برابر با 0/73،0/87،0/87،0/85،0/44،0/83،0/85،0/85 و 0/11 می باشد.هم چنین ضرایب رگرسیونی و معادله خطی بین هر یک از روشها و روش ASCE پنمن مانتیث نیز ارائه گردید تا در صورت اندازه گیری تبخیر و تعرق پتانسیل به هر یک از روشهای دیگر بتوان آنرا به روش ASCE پنمن مانتیث تبدیل کرد.

کلیدواژه ها

تبخیرو تعرق مرجع،روش ASCE پنمن مانتیث،ایستگاه سینوپتیک آباده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.