بررسی اثرات تغییر حسابرس و درماندگی مالی بر گزارشگری مالی متقلبانه با توجه به نقش تعدیلگر تاخیر گزارش حسابرسی مبتنی بر رکن اقتصادی پایداری شرکتی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و یکمین همایش ملی حسابداری ایران و سومین همایش بین المللی حسابداری ایران (آینده پژوهشی در حسابداری، گزارشگری پایداری و تاب آوری کسب و کارها)
- کد COI اختصاصی: IAAC21_100
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 38
نویسندگان
استادیار گروه حسابداری، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران.
دانشآموخته کارشناسی ارشد حسابرسی، واحد الکترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
حسابرس دیوان محاسبات، ایلام، ایران
چکیده
مطابق با تئوری علامت دهی ، اطلاعات مربوط به وضعیت حسابرسان ، از جمله تصدی و تغییر آنها و همچنین وضعیت سلامت مالی شرکت ها و به موقع بودن گزارشگری مالی ، می تواند نشانگر تغییراتی در وضعیت ارائه صورت های مالی باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثرات تغییر حسابرس و درماندگی مالی بر گزارشگری مالی متقلبانه با توجه به نقش تعدیلگر تاخیر گزارش حسابرسی است . تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات پس رویدادی است و در حوزه تحقیقات اثباتی حسابداری قرار دارد که با استفاده از روش رگرسیون لوجیت به آزمون فرضیات پرداخته شده است . برای جمع آوری اطلاعات ، از داده های ۱۶۴ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۹۱-۱۴۰۰ استفاده شده است . نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان بین تغییر حسابرس و گزارشگری مالی متقلبانه رابطه منفی و معنی داری وجود دارد؛ اما بین درماندگی مالی و گزارشگری مالی متقلبانه رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج همچنین نشان داد تاخیر گزارش حسابرسی بر رابطه بین تغییر حسابرس و گزارشگری مالی متقلبانه نقش تعدیلگر مثبت دارد؛ اما نقش تعدیلگر تاخیر گزارش حسابرسی بر رابطه بین درماندگی مالی و گزارشگری مالی متقلبانه معنی دار نیست . توجه به نتایج این تحقیق در راستای تقویت رکن اقتصادی پایداری شرکتی که به حفظ شیوه های حسابداری صادقانه و شفاف و انطباق با مقررات اشاره دارد میتواند کاربرد داشته است .کلیدواژه ها
تغییر حسابرس ، درماندگی مالی ، گزارشگری مالی متقلبانه ، تاخیر گزارش حسابرسی ، پایداری شرکتی .مقالات مرتبط جدید
- رشد اقتصادی و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در ایران
- مدیریت ریسک در حسابداری
- بررسی تاثیر رفاه کارکنان بر کیفیت کنترل داخلی با در نظر گرفتن نقش تعدیل کننده شدت کار کارمند و فرآیند بازاریابی
- بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر پول هوشمند در بازارسهام ایران با استفاده از تکنیک AHP در محیط فازی
- نقش فناوری های نوین در عملکرد حسابرسی و حسابرسی داخلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.