قدرت شفافیت : چگونه شفافیت افشا، تعامل بین گزارشگری مستمرمسئولیت اجتماعی و دسترسی به منابع مالی خارجی را شکل می دهد؟
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و یکمین همایش ملی حسابداری ایران و سومین همایش بین المللی حسابداری ایران (آینده پژوهشی در حسابداری، گزارشگری پایداری و تاب آوری کسب و کارها)
- کد COI اختصاصی: IAAC21_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 32
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه حسابداری، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
دانشیار گروه حسابداری، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
استادیار گروه مالی، مدرسه بازرگانی، دانشگاه دورهام، انگلستان.
چکیده
امروزه افزایش تقاضای ذی نفعان و همچنین تدوین استانداردهای جدید در حوزه ی مسئولیت پذیری اجتماعی موجب شده گزارشگری چنین اطلاعاتی بیش از پیش اهمیت پیدا کند. با عنایت به این که گزارشگری مسئولیت اجتماعی از یک سو و شفافیت اطلاعات شرکت از سوی دیگر می توانند موجب کاهش مشکل عدم تقارن اطلاعاتی شده و در نهایت باعث سهولت در دسترسی شرکت به منابع مالی خارجی شوند، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر گزارشگری مستمر مسئولیت اجتماعی بر میزان دسترسی شرکت به منابع مالی خارجی و همچنین بررسی نقش تعدیل کنندگی شفافیت واحد تجاری در این رابطه است . به منظور دستیابی به اهداف پژوهش ، از نمونه ای شامل ۱۰۰ شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ استفاده شده است . نتایج حاصل از آزمون فرضیات با استفاده از رگرسون چندمتغیره مبتنی بر داده های پنلی حاکی از آن است که شفافیت واحد تجاری تاثیر مثبت و معناداری بر تامین مالی خارجی دارد. بعلاوه ، اثر گزارشگری مستمر مسئولیت اجتماعی بر تامین مالی خارجی منفی است ؛ با این حال طبق یافته های پژوهش ، شفافیت واحد تجاری موجب کاهش اثر منفی گزارشگری مستمر مسئولیت اجتماعی بر تامین مالی خارجی شرکت ها می شود.کلیدواژه ها
شفافیت واحد تجاری ، گزارشگری مستمر مسئولیت اجتماعی ، تامین مالی خارجی .مقالات مرتبط جدید
- رشد اقتصادی و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در ایران
- مدیریت ریسک در حسابداری
- بررسی تاثیر رفاه کارکنان بر کیفیت کنترل داخلی با در نظر گرفتن نقش تعدیل کننده شدت کار کارمند و فرآیند بازاریابی
- بررسی و اولویت بندی عوامل موثر بر پول هوشمند در بازارسهام ایران با استفاده از تکنیک AHP در محیط فازی
- نقش فناوری های نوین در عملکرد حسابرسی و حسابرسی داخلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.