اثر کودهای شیمیایی نیترات و فسفات برآلودگی آبها و نقش آن در کشاورزی پایدار(مطالعه موردی: حوزه آبریز تجن)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE02_616
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما فرجادفر

دکترای مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه محیط زیست، دماوند، ایران

مهدیه صدرا

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

ندا فرسیابی

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

هدی رسولیان

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی محیط زیست – دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

چکیده

نظام توسعه پایدار کشاورزی، یک نظام تولیدی است که بر شیوه های مدرن کشاورزی تکیه دارد. امروزه رشد روزافزون جمعیت،موجب نیاز بیشتر بشر به مواد غذایی گردیده که این عامل موجب گسترش تولیدات کشاورزی و تأثیرات سوء بر خاک و منابع پایهشده است استفاده از کود و سموم دفع آفات علاوه بر آلوده سازی خاک و منابع آب های سطحی و زیرزمینی، باعث فرسایش ژنتیکی و انقراض گونه های جانوری وگیاهی نیز می شود این فرایندها، تعادل های زیست محیطی و بومی را به تدریج بر هم میزند و پیامدهای خطرناکی را درپی دارد. این مقاله به بررسی اثرات کودهای ازته و کودهای نیتراته بر منابع آبی و راهکارهایپیشنهادی برای کاهش این آلودکی، پرداخته است. به طور کلی میزان استفاده از کودهای نیتراته و فسفاته در شمال کشور بیشتر از سایر نقاط است.رودخانه تجن یکی از رودخانه های بزرگ استان مازندران می باشد که درمعرض ورود بسیاری از پساب ها و زهکش های کشاورزی قرار دارد.در صورتی که غلظت نیترات در آبها بیشتر ازmg/lit 25 باشد باعث بروز اختلالاتی در دام و انسان می شود.در حال حاضر راه حل قطعی برای پاکسازی منابع آبی آلوده وجود ندارد. اما با مدیریت مصرف کودهای شیمیایی و جایگزینی باشیوه های نوین مبارزه با آفات می توان به توسعه کشاورزی پایدار و تولید محصولات سالم تر دست یافت

کلیدواژه ها

کودهای ازته ، منابع آبی ، توسعه پایدار ، رودخانه تجن ، غلظت مجاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.