بررسی تأثیر کاربرد سوپرجاذب طبیعی و مصنوعی بر وزن مخصوص ظاهری و درصدتخلخل خاک آهکی استان خوزستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: SADHE02_606
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1053
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه نوذرپوشمی

گروه خاکشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

علیرضا جعفرنژادی

علی غلامی

استادیار خاکشناسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

استفاده از روش ها و مواد نوین نظیر سوپرجاذبها در بهبود شرایط فیزیکی و شیمیائی خاک، رفع مشکلات و تأمین به موقع آب آبیاری از مهمترین مسائل در ارتباط با کشت محصولات کشاورزی میباشد. این پژوهش، با هدف بررسی تأثیر کاربرد سوپرجاذبطبیعی (موادآلی) و مصنوعی بر وزن مخصوص ظاهری و درصد تخلخل در خاک آهکی در استان خوزستان انجام شد. بنابراین آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار در سه تکرار انجام گردید. تیمارها شامل: شاهد (بدون کاربرد مواد)، موادآلی( 10 تن در هکتار)، سوپرجاذبA 300 100 گرم در مترمربع)، اثر ترکیبی موادآلی و کودشیمیائی ( 50 % موادآلی و 50 % کودشیمیائی، مواد آلی به میزان 500 کیلوگرم در هکتار و کودشیمیائی 175 کیلوگرم در هکتار) و تیمار اثر ترکیبی موادآلی وسوپرجاذب 300A 50 موادآلی و 50 % سوپرجاذب، موادآلی به میزان 500 کیلوگرم در هکتار و سوپرجاذب به میزان 50 گرم در متر مربع) بود. بدین منظور خاک مورد نظر تجزیه و وزن مخصوص ظاهری و درصد تخلخل خاک شاهد تعیین و تیمارهای مورد مطالعه اعمال گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد، تأثیر تیمارهای مورد مطالعه بر وزن مخصوص ظاهری در سطح 5 درصدتفاوت معنی دار و در درصد تخلخل تفاوت معنی دار نداشت. بر اساس نتایج حاصل، کاربرد سوپرجاذب مصنوعی 300A موجب افزایش تخلخل 21/2% نسبت به خاک شاهد) و کاهش و وزن مخصوص ظاهری 17/3%نسبت به خاک شاهد) در خاک آهکیمورد مطالعه گردید. همچنین استفاده از سوپرجاذبهای طبیعی نظیر موادآلی باعث کاهش وزن مخصوص ظاهری 0/6%نسبت به خاک شاهد) گردید. همچنین استفاده توأم از سوپرجاذب طبیعی و مصنوعی موجب افزایش تخلخل ( 14 % نسبت به خاک شاهد) ونیز موجب کاهش وزن مخصوص ظاهری13/3%نسبت به خاک شاهد) در خاک آهکی مورد مطالعه گردید

کلیدواژه ها

سوپر جاذب طبیعی، سوپرجاذب مصنوعی، وزن مخصوص ظاهری، درصد تخلخل، خاکهای آهکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.