نگاهی به کاربرد نانوتکنولوژی در صنایع بالادستی نفت و گاز، چالشها و فرصتهای ایران

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی نانوفنآوری و کاربردهای آن در صنایع نفت، گاز و پتروشمی
  • کد COI اختصاصی: ICNPGP01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین دانشفر

کارشناس ارشد مهندسی نفت، شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی ( نفت مر

چکیده

صنعت نفت در ا یران از قدمت بالا یی برخوردار بوده بطور یکه فراوان ی مخازن ز یرزمینی و اهم یت و یژه کشور ا یران بعنوان یکی از تولیدکنندگان نفت و گاز، ا ین کشور را در مکانها ی اول دارا ی ذخا یر و تول ید نفت و گاز در جهان قرار داده است . امر وزه ایران به تمام معنا ، مالک منابع نفت ی بوده که علاوه بر تجارب یک قرن گذشته، صنعت نفت و گاز م ی بای ست اولوی ت اول سرما یه گذاری ها را تعیین کرده و صنایع مرتبط به آنها را حمایت و هدایت نماید . یکی از تکنولوژ ی ها ی جد ید در عرصه پ یشرفت علم، فناور ی نانو م ی با شد . از جمله حوزه هایی که نانو تکنولوژی در آن وارد شده است، صنایع بالادستی نفت و گاز شامل اکتشاف، حفاری، بهره برداری،مدیریت مخازن و ... است . ای ن تکنولوژ ی م ی تواند نقش بس یار عظ یمی را در بهره بردار ی از منابع، با استفاده از دستکار ی شبکه اتمها از تغ یی ر ساختار اب زارها تا تغ یی ر روشهای تول ید ایفا نما ید . مقاله پیش رو نگاه ی عموم ی و کل ی به کاربردها ی این تکنولوژ ی جد ید در صنا یع بالادست ی دارد که اهمیت فراوان تصاحب ا ین تکنولوژ ی را روشن ساخته و با توجه به توانا ییها و چالش ها ی موجود کشور، راهکارها ی لازم جهت نائل شدن به این تکنولوژی را ارائه نموده است . آنچه مسلم است نایل شدن به خودکفایی در کاربرد تکنولوژی نانو، بومی کردن این فناوری و برداشتن گامهای اولیه تنها با همدلی و حمایت دولت با تکیه بر توان شرکتهای داخلی و دانش متخصصین این صنعت و با برنامه ریزی صحیح امکان پذیر بوده که با توجه به دستیابی به چشم انداز صنعت نفت ایران مبنی بر تولید 7 میلیون بشکه نفت در روز و همچنین سطح تولید و عرضه 100 میلیون بشکه نفت در سال 2025 در جهان، برداشتن گام خودکفایی در صنایع بالادستی نفت و گاز تلاشی در جهت تحقق این امر با بکارگیری مدرن ترین روشها، حضور قدرتمند در بازار جهانی نفت و اوپک، حفظ موقعیت فعلی و توان مقابله با شرایط مختلف بین المللی خواهد بود .

کلیدواژه ها

کاربرد، نانوتکنولوژی، بالادستی، نفت،آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.