راهبردها و چالشهای نظام تجاری سازی زیست بوم نوآوری استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری های نوظهور، سازمان های نوآور و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ETIOSD04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هژیر میرلاشاری

کارشناسی ارشد، اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

مهناز ناروئی مرند

کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

چکیده

استان سیستان و بلوچستان با وجود پتانسیل های قابل توجه در زمینه های مختلف اقتصادی، با چالش های متعددی در مسیر توسعه زیست بوم نوآوری و تجاری سازی نوآوری ها مواجه است. این مقاله به بررسی راهبردها و چالش های کلیدی در این زمینه پرداخته و راهکارهایی برای تقویت زیست بوم نوآوری و تجاری سازی محصولات در استان ارائه می دهد. از جمله چالش های اصلی می توان به کمبود نیروی انسانی ماهر، ضعف زیرساخت های فیزیکی و فناورانه، محدودیت های مالی و نبود ارتباط موثر میان دانشگاه ها و صنایع، عدم توجه دانشگاه های استان به نقش فناوری و تجاری سازی نتایج پژوهش ها، عدم توجه صنایع به راه اندازی بخش تحقیق و توسعه در راستای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، عدم استفاده بهینه از مرز و منطقه آزاد برای تجارت و ترانزیت کالا، عدم رشد بهینه در محصولات کشاورزی با وجود داشتن مزیت نسبی، عدم استفاده بهینه از ظرفیت صنعت و معدن استان، عدم استفاده از ظرفیت های گردشگری و کسب و کارهای خرد و نبود صنایع تبدیلی در بخش های مختلف که منجر به خام فروشی می شود اشاره کرد. در این راستا، توسعه زیرساخت های علمی و فناوری، تقویت نظام حکمرانی نوآوری، ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی، تشویق به سرمایه گذاری در فناوری های نوظهور، ارتقای همکاری های بین المللی، تقویت مرکز فن بازار و ارتباط نزدیک با اتاق بازرگانی، ایجاد مراکز انتقال فناوری در مراکز آموزشی و پژوهشی و راه اندازی واحد تحقیق و توسعه در صنایع به عنوان راهبردهای کلیدی برای بهبود وضعیت زیست بوم نوآوری در استان مطرح شده اند. اجرای این راهبردها می تواند به توسعه اقتصادی پایدار، افزایش اشتغال، رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی و تجاری سازی محصولات در استان سیستان و بلوچستان کمک کند.

کلیدواژه ها

زیست بوم نوآوری, تجاری سازی, سیستان و بلوچستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.