توسعه چارچوب ساختاری نظام نوآوری فناورانه روستایی با تاکید بر سیستم های نوین آبیاری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری های نوظهور، سازمان های نوآور و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: ETIOSD04_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 60
نویسندگان
دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، پارک علم و فناوری یزد، یزد، ایران
دانشیار، جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
یکی از راهکارهایی که در نقاط مختلف جهان برای حل مسائل آبیاری زمینهای کشاورزی به کار گرفته شده است استفاده از فناوری است. این فناوری برای بروز، شکوفایی و اثربخشی نیازمند بستر و محیطی است که از آن به عنوان نظام نوآوری فناورانه یاد می شود. هرچند مطالعه بر روی ساختارهای نظام نوآوری فناورانه، در سالهای اخیر رواج یافته است؛ اما در این مطالعات کمتر به روستا به عنوان یک فضای خاص جغرافیایی توجه شده است. پیش فرض پژوهش حاضر مناسب نبودن چارچوب ساختاری پیشین برای توسعه نوآوری فناورانه در روستاها است. بنابراین هدف پژوهش حاضر توسعه و پیشنهاد چارچوب ساختاری جدیدی برای نظام نوآوری فناورانه در روستاها می باشد. این پژوهش از نوع بنیادی است و در آن از روش های کیفی برای تجزیه و تحلیل ساختار نظام های نوآوری فناورانه روستایی استفاده شده است. برای این منظور تحلیل نظریه داده بنیاد به عنوان روش اصلی تحقیق انتخاب و از نرم افزار MAXQDA-۱۸ برای تجزیه و تحلیل داده ها بهره گرفته شد. در ابتدا ساختار نظام نوآوری فناورانه از طریق بازنگری جامع ادبیات استخراج و سپس بر اساس نظرات ۱۵ نفر از خبرگان در قالب مصاحبه های نیمه ساختاریافته مورد ارزیابی و اصلاح قرار گرفت. در مرحله دوم با استفاده از تکنیک الگوی تمرین نظریه داده بنیاد سیستماتیک، الگوی پارادایمی توسعه چارچوب ساختاری نظام نوآوری فناورانه روستایی ارائه شد.کلیدواژه ها
نظام نوآوری فناورانه روستایی, رویکرد ساختاری, نظریه داده بنیاد, سیستم های نوین آبیاریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.