ارزیابی و مقایسه مدلهای CROPWAT و NETWATجهت برآورد نیاز آبی برنج درمازندران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE02_459
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1016
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری زهکشی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استاد گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کارشناس ارشد مرکز ترویج و توسعه تکنولوزی هراز
چکیده
برنج بعد از گندم دومین غله پر مصرف در جهان است و جایگاه مهمی را در تامین کالری روزانه مردم سراسر دنیا دارا میباشد. از آنجایی که زراعت برنج به صورت غرقابی میباشد، برآورد نیاز آبی یکی از مهمترین مراحل طراحی یک سیستم آبیاری برای گیاهبرنج محسوب میگردد. همچنین میتوان با برآورد دقیقتر نیاز آبی برنج از هدر رفت آب تا حد زیادی جلوگیری نمود. لذا هدف از این تحقیق ارزیابی و مقایسه مدلهایNETWAT و CROPWATجهت برآورد نیاز آبی برنج در استان مازندران میباشد. این پژوهش در سال زراعی ( 1391 ) در زمینهای شالیزاری شهرستان محمودآباد (منطقه دشت هراز) دراستان مازندران انجام شد. نیاز آبی برنج به صورت دورههای 10 روزه با استفاده از مدلهایNETWAT و CROPWAT محاسبه گردید و با نتایج حاصل از داده های لایسیمتر زهکشدار مدلLM_1000M واقع درایستگاه هواشناسی مرکز کاپیک مقایسه شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان میدهد که اختلاف معنیداری در سطح 5 درصد بین برآورد مدل کراپوات و لایسیمتر وجود ندارد اما مقایسه برآورد مدل نتوات با نتایج لایسیمتر نشان از اختلاف بسیار معنیدار دارد. همچنین مدل کراپوات برآورد تجمعی نزدیکتری به لایسیمتر دارد.کلیدواژه ها
برنج واریته خزر، لایسیمتر، نتوات، کراپوات، نیاز آبیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.