فناوری بیوگاز گامی در راستای توسعه پایدار روستایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدارکشاورزی ومحیط زیست سالم
- کد COI اختصاصی: SADHE02_379
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 791
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
با توجه به این که 31/5درصد از جمعیت کشور در بخش روستایی ساکن است و همچنین نقش روستاها در رشد و توسعه کشوربه عنوان جوامع تولید کننده و با در نظر گرفتن این نکته که رسیدن به توسعه ملی بدون توسعه روستایی امکان پذیر نمی باشد،ضروری است که راهبردهای توسعه روستایی در ایران با توجه به تمامی پتانسیل های موجود در روستا به کارگرفته شود. بحران انرژی جهان امروز، منابع محدود سوخت های فسیلی، مسائل زیست محیطی و نگرانی های ناشی از مهاجرت روستائیان و رشد بی رویه شهر نشینی، بر لزوم تغییر نظام کنونی انرژی افزوده است. بدیهی است که نظام انرژی جایگزین باید مبتنی بر منابع انرژیتجدیدپذیر باشد. فناوری بیوگاز با فراهم آوردن بستری مناسب، از طریق توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی گامی به جلو در راستای توسعه پایدار روستایی است. ایران از جمله کشور هایی است که دارای منابع گسترده ای برای تولید بیوگاز می باشد، علی رغم داشتن این پتانسیل و فناوری نسبتاً ساده مولد و راکتور های بیوگاز، به علت بی اطلاعی مردم و حتی مسئولین از مزایایاین فناوری و دسترسی به منابع ارزان انرژی های فسیلی، به منابع انرژی تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست کمتر توجه شده است. انتظار می رود که با یک برنامه ریزی صحیح و حساب شده موانع موجود در توسعه این فناوری برداشته شود و بیوگاز جایگاه واقعی خود را در روستاهای ایران به دست آورد.کلیدواژه ها
انرژی های نو، انرژی قابل تجدید، توسعه روستایی، توسعه پایدار، سوخت زیستی، فناوری بیوگازمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.