ارزیابی میدانی عوامل موثر بر سختی معادل لایه های سنگدانه ای روسازی با استفاده از آزمایش افت وخیزسنج سقوط وزنه سبک (LFWD)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS04_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا میرزامجنی

دانشجوی دکتری راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود،

حسین قاسم زاده طهرانی

استادیار راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود،

چکیده

مدول الاستیک نقش بسیار مهمی در ارزیابی و طراحی زیرساخت های راهها ایفا می کند و به عنوان پارامتر اصلی برای نشان دادن سختی و رفتار زیرساخت های راهها در روشهای آزمایشگاهی و نیمه تجربی استفاده می شود. در مطالعه حاضر، با استفاده از آزمایش میدانی غیرمخرب افت و خیزسنج سقوط وزنه به ارزیابی عوامل موثر بر مدول الاستیک (E) از قبیل نوع دانه بندی ، کیفیت مصالح و افزایش ضخامت روسازی دریک مقطع از مسیر در حال ساخت پرداخته شده است . نتایج نشان داد که مدول الاستیک روسازی به عنوان تابعی از کیفیت مصالح ، دانه بندی و ضخامت روسازی برای لایه زیر اساس، لایه اول اساس و لایه دوم اساس به ترتیب ۶/۱۶ ، ۷/۴۱ و ۸/۴۷ درصد نسبت به لایه بسترافزایش یافته و افت و خیز اندازهگیری شده در آزمایش LFWD نیز برای لایه های مذکور به ترتیب ۶ /۱۲، ۹/۴۰ و ۶/۴۷ درصد نسبت به لایه بستر کاهش یافته است . استفاده از مصالح اساس و افزایش ضخامت آن تاثیر قابل توجهی در کاهش سطح کرنش های ایجاد شده در روسازی دارد. در ادامه مدلهای رگرسیونی و معادلات پیش بینی ارائه گردید که دقت بسیار بالایی در پیش بینی ارتباط بین مدول الاستیک و ضریب سختی روسازی یا افت و خیز در روسازی را نشان می دهند. این مدلها ابزارهای ارزشمندی برای بهینه سازی طراحی و نگهداری روسازی ها ارائه می دهند.

کلیدواژه ها

آزمایش افت و خیزسنج ، سقوط وزنه ((LFWD، مدول الاستیک ، سطح کرنش ، ضریب سختی روسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.