بررسی و تحلیل مانور مداری تغییر فاز در آنومالی های مختلف در ماموریت ملاقات مداری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نشریه علوم، فناوری و کاربردهای فضایی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSRC-4-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی موسوی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع هوافضا

امیرحسین آدمی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهدی جعفری

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

علیرضا مولوی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع هوافضا

چکیده

مانورهای تغییر فاز با هدف ملاقات مداری، مجموعه ای از تنظیمات مداری هستند که توسط یک فضاپیما برای همسو کردن مدار خود با جسم دیگری، مانند فضاپیمای دیگر یا ایستگاه فضایی، انجام می شود. این مانورها معمولا شامل تنظیم سرعت و مسیر فضاپیما برای کاهش تدریجی فاصله و مطابقت با مدار هدف در زمان خاص است. اگر تنظیم فاز مداری بدون لحاظ زمان مشخص(غیر ملاقات مداری) باشد، مسئله به شدت ساده شده ولی در حالت زمان مشخص (تغییر فاز در مدت زمان مشخص) مسئله پیچیده گشته و از دو منظر مقدار سوخت مصرفی و مدت زمان انجام مانور نیازمند مصالحه است. در این تحقیق به بررسی تاثیر مکان انجام مانور تغییر فاز در یک مدار دایروی پرداخته شده و با بررسی آنومالی حقیقی های مختلف برای انجام این مانور و بررسی نتایج، به تحلیل تاثیر زمانی انجام مانور پرداخته شده است. بر اساس نتایج استخراج شده، از آنومالی حقیقی صفر تا ۱۰ درجه مدت زمان انجام مانور با شیب بسیار زیادی رو به افزایش است و بعد از آن تا آنومالی حقیقی ۲۷۰ درجه مدت زمان انجام مانور رو به کاهش می رود.

کلیدواژه ها

مانور مداری, قرار ملاقات مداری, مانور تغییر فاز, تنظیم مدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.