تاثیر قدرت میدان لیگاند بر فعالیت کاتالیزوری مجتمع های فلزی انتقالی در واکنش های اکسیداسیون

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR19_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش حیدری انگورودی

فارغ التحصیل کارشناسی آموزش علوم تجربی دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی شیراز

چکیده

فعالیت کاتالیزوری کمپلکس های فلزات واسطه در واکنش های اکسیداسیون به شدت تحت تاثیر قدرت میدان لیگاند اطراف مرکز فلز است. هدف این مطالعه روشن کردن رابطه بین قدرت میدان لیگاند و کارایی کاتالیزوری کمپلکس های مختلف فلزات واسطه در واکنش های اکسیداسیون است. تئوری میدان لیگاند (LFT) نشان می دهد که تغییرات در قدرت لیگاند می تواند پیکربندی الکترونیکی مرکز فلز را تغییر دهد و متعاقبا بر واکنش پذیری آن تاثیر بگذارد. با مطالعه سیستماتیک مجتمع هایی با لیگاندهایی که از نظر قدرت میدانی متفاوت هستند، ما تجزیه و تحلیل می کنیم که چگونه این تغییرات بر میزان اکسیداسیون کاتالیزوری و انتخاب محصول تاثیر می گذارد. ما با استفاده از لیگاندهایی مانند آمونیاک، پیریدین و فسفین، مجموعه هایی از کمپلکس های فلزات واسطه را با محیط های لیگاندی مختلف سنتز کردیم. کارایی کاتالیزوری این کمپلکس ها در واکنش های اکسیداسیون شامل بسترهای آلی رایج مانند آلکان ها و الکل ها مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های ما یک همبستگی قوی بین قدرت میدان لیگاند و عملکرد کاتالیزوری را نشان می دهد. مجتمع های با لیگاندهای میدان قوی، مانند فسفین ها، فعالیت کاتالیزوری افزایش یافته، فرکانس های گردش باالتر و افزایش گزینش پذیری نسبت به محصولات اکسیداسیون مورد نظر را نشان دادند. در مقابل، لیگاندهای میدان ضعیف منجر به کاهش بازده کاتالیزوری و تشکیل محصول جانبی باالتر می شوند. علاوه بر این، مطالعات طیف سنجی و جنبشی برای درک جنبه های مکانیکی این واکنش ها انجام شد. داده های حاصل از طیف سنجی جذب اشعه ایکس، UV-Vis، NMR و اشعه ایکس، بینش هایی را در مورد انتقال های الکترونیکی و تغییرات ساختاری که در طول چرخه کاتالیزوری رخ می دهند، ارائه کردند. این نتایج اهمیت بهینه سازی قدرت میدان لیگاند برای افزایش عملکرد کاتالیزوری در فرآیندهای اکسیداسیون صنعتی را نشان می دهد و دستورالعمل های ارزشمندی برای طراحی کاتالیزورهای کارآمدتر ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

مقاومت میدان لیگاند, فلز انتقالی, مجتمع ها, کاتالیز, واکنش های اکسیداسیون, فعالیت کاتالیزوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.