کاربرد رویکرد توسعه اکولوژیک در طراحی بناهای نوین
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: همایش ملی مدیریت زیرساخت ها، شبکه های ارتباطی و فناوری های نوین شهری
- کد COI اختصاصی: IMCNT01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 64
نویسندگان
دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ازاد اسلامشهر
چکیده
یکی از مهمترین موضوعات جهان پسا مدرن، پی گیری موضوع اخذ و مصرف انرژی می باشد. بدون شک، با مصرف نادرست منابع طبیعی تجدیدناپذیر مانند سوخت های فسیلی در آینده نزدیک از این امکان محروم خواهیم شد. بخش ساختمان بیشتر از یک سوم انرژی را مصرف می کند، بنابراین کاهش مقدار انرژی مصرفی در ساختمان ها به توسعه پایدار منجر خواهد شد که این موضوع منطبق با احتیاجات نسل امروز می باشد و منابع نسل آینده را نیز در معرض خطر قرار نمی دهد. از این رو مطالعه این که چه عواملی در کاهش مصرف انرژی نقش دارند، بررسی الگوهای اقلیمی در گذشته و در نهایت طراحی مجتمع که هماهنگ با اقلیم بشود می تواند به صرفه جویی و در نتیجه کاهش مصرف سوخت در ساختمان های مسکونی کمک کند. مفهوم پایداری در دهه ۷۰ میلادی، نتیجه آگاهی بشر نسبت به مسائل محیط زیست و مشکلات فرهنگی-اجتماعی و اقتصادی می باشد. یکی از مهمترین اهداف توسعه پایدار، حفظ طبیعت و اصلاح نگاه به آن است و تجلی توسعه پایدار در حوزه محیط ساخته شده، معماری پایدار نامیده می شود. عناوین سبز و پایدار در واقع صفاتی هستند که به روابط بین انسان، طبیعت، مصنوعات و تاثیرات آنها بر یک دیگر توجه دارد و کمترین تاثیر منفی را روی محیط ساخته شده و طبیعت اطراف خود دارد. یک ساختمان پایدار و سبز (ECO-TEC) نه تنها در مقابل طبیعت قرار نمی گیرد بلکه در کنار و به موازات آن برای بهره برداری هر چه بیشتر از امکانات محیطی و تامین آسایش انسان شکل می گیرد. طراحی دقیق معماری، انتخاب مصالح مناسب، استفاده حداکثر از عوامل و منابع طبیعی و سیستم های پیشرفته الکترونیکی برای تنظیم شرایط محیطی از ویژگی های چنین ساختمان هایی است که برای دستیابی به اهداف معماری پایدار می بایست از آنها بهره برد. از آنجایی که این تحولات اجتماعی با سرعت بسیار رشد یافته است، میزان برداشت از منابع طبیعی به خصوص در حوزه ی منابع فسیلی و گازهای طبیعی را نسبت به سده های گذشته، با رقم غیرقابل مقایسه ای، افزایش داده است لذا در نظرگیری راهکارهای موثر به جهت کاهش میزان مصرف انرژی از یک سو و جایگزینی منبعی از انرژی های جدید به جهت پایداری و سازگاری با محیط زیست از سوی دیگر، بسیار لازم و ضروری میباشد. هدف اصلی درکلیدواژه ها
توسعه اکولوژیک, مصرف انرژی, پایداری, معماری پایدار, ساختمان پایدار, ECO-TEC, منابع طبیعی, محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.