آینده نگری و فراحکم روایی عوامل اثرگذار بر مساکن شهری در برابر خطر زمین لرزه (نمونه موردی: مطالعه منطقه ۵ شهرداری تهران)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: همایش ملی مدیریت زیرساخت ها، شبکه های ارتباطی و فناوری های نوین شهری
- کد COI اختصاصی: IMCNT01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 115
نویسندگان
دانشجو دکترا رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد یادگار امام
استاد تمام رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری، تهران مرکزی
چکیده
زلزله پدیده های طبیعی که بی توجهی به آن خسارات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. زلزله های شدید بشر را بر آن داشته است که در فکر برنامه های زیربنایی برای کاهش خطرات و آسیب های ناشی از آن باشد. شهر تهران به عنوان یکی از شهرهای مهم ایران به واسطه قرار گرفتن چندین گسل فعال در اطراف و درون آن از آسیب پذیری بالایی در برابر خطر زلزله برخوردار است، براین اساس بررسی های مربوط به آسیب پذیری این شهر یکی از ضروریات مدیریت شهری تهران است و نیز این ضرورت به طور جدی احساس می شود که با ایجاد یک مدل مناسب و بکارگیری انواع داده های مکانی و غیرمکانی و انجام تحلیل های مربوط در سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روش های تصمیم گیری چندمعیاره، بتوان به ارزیابی و تحلیل آسیب پذیری شهر تهران در برابر زلزله پرداخت. همچنین می توان با استفاده از مدل های بکارگرفته شده نقاط خطر زادر منطقه ۵ شهر تهران را نشان داد. برای تعیین میزان آسیب پذیری رویکردهای متفاوتی وجود دارد. این تحقیق ایتدا با تشکیل معیارهای مربوط به شناسایی آسیب پذیری در حوزه های (اجتماعی، انسانی، کالبدی و طبیعی) بر اساس نظرات کارشناسان مختلف گروه های برنامه ریزی شهری، عمران، زمین شناسی به وزن دهی معیارها صورت می پذیرد و با وزن های بدست آمده از نظرات کارشناسان در مدل پرداخته می شود. در نهایت به تحلیل شاخص های اجتماعی و انسانی، کالبدی و طبیعی در برابر زلزله در منطقه ۵ صورت می گیرد. در آخر با بدست آوردن ضریب تاثیرگذاری از این دو مدل فوق الذکر در نرم افزار arcgis می توان ارزش گذاری نهایی را هر معیار در نواحی ۷ گانه منطقه ۵ شهر تهران به صورت نقشه های FUZZY نشان داده می شود.کلیدواژه ها
آسیب پذیری, زلزله, منطقه ۵ تهران, مدل micmcمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.