تحلیل مشخصات الکترومغناطیسی و طراحی بهینه سازی موتور القایی جدید بدون هسته HTS برای کاربردهای سرعت بالا

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، الکترونیک و شبکه های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: EESCONF14_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رحمانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی برق”دانشگاه آزاد اسلامیواحد شهر قدس

ماهان اکرمی

دانشجوی کارشناسی مهندسی برق"دانشگاه آزاد اسلامیواحد شهر قدس

حسام الدین طالبی

استاد گروه مهندسی برق"دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس

چکیده

ما در این مقاله موتور القایی جدیدی با ویژگی ابررسانایی بالا ۱ (HTS) را با سیم پیچ های آرمیچر HTS زینی شکل ۲ توسعه می دهیم به طوری که ساختار را با یک استاتور بدون هسته و یک روتور معمولی قفس سنجابی ۳ مورد پذیرش قرار می دهد که هدف آن وزن کم و سرعت بالا است . در این مقاله سیم پیچ های زینی شکل آرمیچر HTS شامل سه لایه سیم پیچی است که هر لایه در شش جهت پیرامونی قرار داده شده است . علاوه بر این ، روش کامل تولید سیم پیچ ارائه شده است . مشخصه این موتور القایی جدید بدون هسته HTS مورد بررسی قرار گرفته است که شامل توزیع چگالی شار ۴ و ریپل گشتاور ۵ تحت شرایط بی باری و بار حداکثراست. سپس براساس مدل اولیه هندسی، ساختار قرارگیری سیم پیچهای HTS بهینه سازی و مورد تحلیل قرار می گیرد. با بهینهسازی زاویه چرخش لایه سیم پیچ HTS در راستای جهت پیرامونی،مشخص شده است که میدان مغناطیسی عمود بر سطح نوار در سیمپیچ های دارای شکل بهینه به طور قابل توجهی در مقایسه باسیم پیچ های دارای شکل اولیه کاهش یافته است. علاوه بر این،لازم به توجه است که نه تنها ریپل گشتاور کوچک تر شده استبلکه همچنین اعوجاج چگالی شار مغناطیسی فاصله هوایی ۶ نیزبهبود یافته است. در نهایت، مدل ساختار رضایت بخش قرارگیریسیم پیچ ها به دست می آید که در موتور بدون هسته HTS مورداستفاده قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

HTS ، موتور القایی بدون هسته ۷، سیم پیچ های زینی شکل، ریپلگشتاور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.